Odluke odgoditi do četvrtka

Nakon blagdana dolazi nam tjedan koji astrološki ne odgovara blagdanskom ugođaju. Naime, ono što mi podrazumijevamo pod lošim, u stvarnosti nije loše, ali budući da svijet definiramo prema užitku i mjerimo nečiju sreću prema užitku, onda moramo reći da su prva četiri dana komplicirana.

Ako morate donositi odluke, bilo emocionalne ili poslovne, bilo bi ih dobro odgoditi sve do četvrtka popodne. Prva tri dana su emocionalno teška jer je Mars koji vlada Škorpionom pod lošim utjecajem, a Mjesec se ne osjeća dobro u Škorpionu, pogotovo ne pored Saturna. Psihološki rečeno, u prvi plan izlaze one emocije koje su potisnute, pogotovo one želje koje nisu ostvarene, koje su se kao frustracija potisnule, kao i emocionalni strahovi koji se u ovom znaku pokazuju kroz ljubomoru i posesivnost.

Prošle veze ponovno dolaze u prvi plan

Obično optužujemo konstelacije za neke događaje, ali konstelacije su samo vrijeme događanja onoga što je već u nama. Primjerice, kada dolazi do tih situacija, mi nismo svjesni da se nekoliko dana naše tijelo priprema izbaciti te emocije jer ono što je potisnuto unutra mora i izaći. Dakle, savjet je da se klonite ozbiljnih razgovora, teških tema i odluka, pogotovo u ponedjeljak i utorak. Srijeda je lakši emocionalni dan, ali nije dobar za odluke. Kada Mjesec prolazi preko Sunca, to je jako loš aspekt. Naime, zaključimo logički, Mjesec stvara Sjenu na duši, odnosno zamračuje svjetlost Sunca. Odluke su tada pogrešne i pod utjecajem onih slabih dijelova nas, što nam donosi pogrešnu procjenu.

Prošle veze ponovno će doći u prvi plan. Venera u srijedu u 22:16 ulazi u znak Vodenjaka, u kojem se nalaze Kethu i Mars. Kethu označava prošle karme, Mars simbolizira muški princip i vatrenost, a Venera u ovom slučaju pokreće sve one ljubavi iz prošlosti koje su bile vatrene i koje su završile dramatičnim prekidima.

Strastvena kombinacija

Venera se već nalazi u sazviježđu Marsa tako da će ovo u ljubavnom smislu biti razdoblje koje će donijeti mnoga uspoređivanja sa sadašnjim vezama. Sve ono što je bilo jako i intenzivno u prošlosti, možete sada uspoređivati s onim što imate sada i tako donositi pogrešne sudove jer ova situacija donosi i želju da se prekine i da se pod utjecajem Vodenjaka dobije nešto veće, novo i strastvenije. Osim toga, možda ćete susresti bivše ljubavi ili ćete o njima intenzivno razmišljati.

Bit je jyotisha prepoznavati ono što nam dolazi iz sjećanja, ne identificirati se s tim sadržajima te ostati miran. Kao uzburkane valove ljubavi koji nose dramatičnost, možete ovo promatrati kao pojavu koja će se smiriti i nakon koje možete mirno donositi zaključke te vidjeti jesu li vaše odluke ispravne ili ne. Ovu konstelaciju će osjećati više one osobe koje u natalnoj karti imaju Kethua, Marsa i Veneru te oni koji imaju retrogradne planete, ili se ova konstelacija nalazi u sedmoj kući.

Možemo ukratko reći da se radi o strastvenoj kombinaciji, nipošto konstelaciji koju formira Saturn koji sprečava i ne dopušta emocionalni protok energije. Odluke koje donosite bit će bolje u drugom dijelu tjedna, pa tako i planirajte.