OTKRIJTE SVOJ ZNAK I SUDBINU PREMA JAPANSKOM HOROSKOPU: Kigaku praksa i kalendar kojima se pronalazi sreća

Japanski horoskop Kigaku nastao je miješanjem japanske i kineske kulture, a koristi devet zvijezda kojima se spoznaje sudbina

Shutterstock

Kigaku horoskop japanska je vještina slaganja sudbine, proizašla iz čežnje za otkrivanjem njenih tajni. Temelji se na devet zvijezda od kojih se svaka sastoji od kombinacije broja, boje, i elementa. Prema japanskoj astrološkoj tradiciji, jedna od njih je i vaša zvijezda vodilja.

Svaka osoba ima posebnu energiju koja je određena položajem zvijezda u trenutku rođenja, a energija iz područja pojedinih zvijezda je individualne prirode. Kada se energije osoba rođenih pod različitim zvijezdama slažu, onda se njihove sudbine isprepliću.

Premda su različitih karaktera, navika i osobina, jedna drugoj, nesvjesno, isključivo vlastitim prisustvom pomažu. U trenutcima iskustva sreće jedne osobe, ona taj osjećaj prenosi na drugu. Prema Kigaku praksi takve idealne kombinacije i spoj dviju osoba rezultiraju time da se ne žale na sudbinu, a niti ona na njih.

Kao i kineska astrologija, Kigaku prati ciklus u trajanju od 12 godina. Tablica obuhvaća razdoblje od 98 godina, točnije od 1904. do 2002. godine i smatra se vječnim kalendarom koji se ne može mijenjati ili nadopunjavati. Prema njoj se određuje vaš znak, boja i element. Pritom, ovaj ciklus ne počinje od 1. siječnja već traje od 3. veljače do 2. veljače sljedeće godine pa će oni rođeni npr. 14. siječnja 1996. svoje znakove potražiti u koloni za 1995. godinu.

Tablicu možete provjeriti na ovoj ilustraciji, a mi vam objašnjavamo značenja.

1 / Bijelo / Voda

Ova zvijezda nalazi se pod vladavinom Mjeseca. Zaštitni element osoba koje su pod njom rođene je voda i baš poput nje su prilagodljivi i lako ulaze u različite društvene konotacije. Privlačne su, društvene i vedre naravi. Često do srednjih godina života nailaze na prepreke no nakon tog perioda pronalaze sklad i dobivaju zaslužena priznanja. Vječni su sakupljači znanja i baš kao i voda, kroz iskustva i nove situacije bujaju. Aktivni su u kasnijim večernjim satima i trebaju poveznicu sa svojim elementom, makar u vidu šetnje uz rijeku. Preporučuje im se spavati glavom okrenutom prema sjeveru, a kako bi se spriječili zdravstveni problemi uzrokovani zadržavanjem vode u organizmu.

2 / Crno / Zemlja

Osobe pod vladavinom Venere. Samozatajne su i nenametljive. Napreduju polako, ali sigurno. Jedna od osnovnih odrednica njihova karaktera je strpljenje. Shvaćaju, u ranoj dobi kako time mogu ubrati sve željene plodove i realizirati svoje ciljeve. Najbolje se slažu s osobama rođenima u godini broja 9, ali mogu biti u dobrim odnosima i s onima koji imaju element Zemlje, a to su brojevi 8 i 5. Preporuča im se spavati glavom okrenutom ka centru prostorije jer tako osjećaju sigurnost.

3 / Tirkizno / Drvo

Njima vladaju dva planeta – Mars i Jupiter pa tako i karakterno imaju u sebi elemente aktivnosti, brzine i pozitivnog djelovanja. Zahvaljujući ovoj kombinaciji vrlo rano postaju primjetni. Posebno se ističu svojim sposobnostima prilagodbe i inovacije. Rano doživljavaju uspjeh i imaju priliku osigurati si visoke položaje. Kasnije su često pod društvenim kritikama jer zapravo, zbog ranih postignuća, nisu zainteresirani za mišljenja drugih. Najbolje se slažu s osobama broja 1, a žive u harmoniji s onima kojima pripada broj 4. Preporučuje im se spavanje glavom okrenutom prema istoku, a najbolje se osjećaju tijekom proljeća.

4 / Zeleno / Drvo

Njihov je vladar Jupiter pa su otvorenog duha i pripadaju skupini miljenika društva. U konfliktnim i stresnim situacijama djeluju smireno i vladaju svojim ponašanjem pa i zbog toga mnogi gravitiraju prema njima i daju im svoje povjerenje. Prilagodljivi su, dobri suradnici i vjerni prijatelji. Preporuča im se spavati glavom okrenutom ka istoku. Vrlo su privrženi ljudima koji imaju element Vatre, u godini broja 9.

5 / Žuto Zemlja

Osobe rođene pod ovom zvijezdom pod utjecajem su Saturna i Zemlje. Izuzetno su sretni, ali sreća nije dugog vijeka ako ju ne osvijeste. Rođeni su za uloge vođa jer se oko njih ljudi okupljaju i slijede njihove ideje. Kako u mladosti znaju agresivnije reagirati ili generalno ulaziti u sukobe, tako si odgađaju priljev priznanja, ali ona svakako dolaze u dobi nakon 35. godine života. Najbolje se slažu i primaju potporu osoba rođenih u godini broja 9, jer im daju inspiraciju. Preporučeno im je spavati u tihoj sobi, glavom okrenutom prema centru. Osim toga, dobro se slažu i s osobama rođenima u godinama brojeva 2 i 8

6 / Bijelo / Metal

Baš kao i osobe broja 2 pod vladavinom su Venere, ali su često predvodnici većih skupina. Životu pristupaju odgovorno i ozbiljno jer imaju osjećaj kako o njima ovisi okolina, a ona im zbog takve predanosti vjeruje. Nemaju talenta za raspolaganje financijama jer su skloni istini, a ne vole laž. Ponosni su i ne podliježu mišljenjima drugih. Cijene vlastitu slobodu. Preporuča im se spavati glavom okrenutom ka zapadu, a najbolje se osjećaju tijekom popodnevnih sportskih aktivnosti. Slažu se s mnogim brojevima, a ponajviše sa 2, 5, 7 i 8.

7 / Crveno / Metal

Štićenici Venere darovani ljepotom i ljubavlju pa tijekom života lako dostižu ciljeve. Međutim, trebaju znati čuvati stečeno, a često im je to problem. Posjeduju sve uvijete za uspjeh, ali kako uvijek teže novim idealima, on ostaje često nerealiziran. Moraju naučiti biti zadovoljnim dobivenim i razvijati to umjesto kontinuiranog lutanja i traganja. Preporuča im se spavati glavom okrenutom ka zapadu što im donosi miran san i uravnoteženje energetskih potencijala. Najbolje se osjećaju tijekom dugih sunčanih dana i ispunjavaju ih šetnje tijekom kojih razmišljaju. Najbolje se slažu i primaju potporu osoba rođenih u godinama brojeva 5, 6, 2 i 8.

8 / Bijelo / Zemlja

Njihov je vladar Mars. Nisu skloni promjenama i nedostaje im pokretačke energije, ali su vrlo cijenjeni u poslovnom okruženju jer se vole baviti planiranjem i drže se svojih zadanih ciljeva. Ujedno su vični u financijskim poslovima pa se mnogi upravo njima obraćaju za savjet. Strpljivi su i teže ka savršenstvu te su i ophođenju s drugima direktni i iskreni. Najbolje se slažu s pripadnicima brojeva 9 i 5.

9 / Ljubičasta / Vatra

I njihov je vladar Mars kojim im daruje ambiciju pa već rano postižu poslovne uspjehe i zapaženi su. Žude za lijepim, a uz potporu Sunca kontinuirano unaprjeđuju svoju volju i bivaju omiljenima u društvu jer zrače svjetlošću. Nezgodno je jedino što se u njih svjetlost i tama izmjenjuju suviše brzo, ali to ne umanjuje njihovu popularnost. Preporuča im se spavati glavom okrenutom ka istoku jer će im to omogućiti pražnjenje negativne energije. Najbolje se s osobama rođenim u godinama brojeva 3, 4 i 9.

Izvor: Stil.rs