AKO OVO UČINITE PRIJE ZIME, U VAŠOJ KUĆI BIT ĆE SREĆE, NOVCA I DOBRE ENERGIJE: 6 feng shui trikova 

6 feng shui trikova za privlačenje sreće u dom prije zime - evo koje promjene treba učiniti

Pexels

Dolaskom novog godišnjeg doba energija u prirodi se mijenja, a samim tim dolazi i do promjene energije u domu. Tijekom zime najviše vremena provodimo kod kuće, zato je važno još ranije očistiti energetski prostor i učiniti ga otvorenim za pozitivne vibracije. Uz par jednostavnih savjeta feng šhui stručnjaka, možete privući u svoj dom pozitivnu chi energiju, blagostanje, novac i sreću.

1. Očistite nered - Izbacite iz doma sve staro, nepotrebno i suvišno, kako biste napravili prostor za nešto novo. Pregledajte sve ladice i ormare i ako vam nešto ne stoji ili ako niste nešto nosili prošle sezone, poklonite u dobrotvorne svrhe. Za svaki novi komad odjeće ili predmet koji unesete u svoj dom, riješite se starog. Nered i prenatrpan prostor donose loše raspoloženje i negativnu energiju. Van staro, unutra novo!

2. Oslobodite se negativne energije - Osvrnite se po svom domu i uvjerite se da u njemu nemate predmete koji unose negativnu energiju u vaš prostor. To mogu na primjer biti: stare slike iz prošlih veza, podsjećanje na neuspjehe, stare papre propalih ugovora, predmet koji vam je poklonila toksična osoba itd. Uklonite ove stvari iz svog životnog prostora. Sve što sadrži negativne vibracije i lošu energiju izbacite i unesite predmete i stvari koje u vama bude osjećaj radosti.

3. Pomaknite namještaj - To ne znači da čitav dom morate preokrenuti "naglavačke", već da napravite male promjene koje će pozitivno utjecati na tijek energije. Promijenite raspored stvari u kuhinji, zamijenite prekrivače na krevetima, razmjestite dekoracije, premjestite sliku na drugi zid... Svaka od ovih promjena djelovat će pozitivno na dom i na energiju koja u njemu vlada.

Pexels 

4. Osvježite prostor citrusima - Prema feng shuiju naranče u blagovaonici simboliziraju bogatstvo i obilje, a miris citrusa pročišćava energiju i donosi osvježenje u dom na prirodan način. Možete umjesto voća koristiti eterično ulje na bazi citrusa.

5. Unesite dašak topline u svoj dom - Kada dom izgleda toplo i ugodno tijekom zime, svi su sretniji. Dodajte deku u dnevnu sobu, mekane jastučiće, uključujte u prostor crvenu boju i sve će djelovati umirujuće i toplije. Okružite se toplim, privlačnim teksturama, kao što je vuna ili mekši pamuk.

6. Biljke - Tijekom zime nedostaje nam zelenilo koje podiže raspoloženje i opušta, ali uz sobne biljke, možete imati zelenilo i tijekom zime u svom domu. Prema feng shuiju, postoje biljke koje privlače sreću, kao i one koje su sjajne za privlačenje novca - izaberite jednu ili više njih i unesite prirodu u svoj dom.