Feng shui stručnjakinja Sandra Drinčić napisala je nekoliko knjiga, ima svoj Institut za feng shui te dijeli znanja i smjernice s ljudima i preko društvenih mreža i televizijskih emisija. Njeni savjeti su praktični i kako kaže, veći dio znanja stekla je radom na terenu, ali je dosta toga preuzela i od naših baka i prabaka.

Prema feng shuiju kuhinja je izuzetno važan dio doma, jer njeno stanje utječe na naše zdravlje i novac. Red i organizacija u kuhinji su neophodni kako bi zdrava energija neometano tekla kroz dom, a Sandra Drinčić otkriva koje to greške treba izbjeći kako ne bismo privukli lošu energiju i siromaštvo. Objasnila je da na terenu prvo predlaže ljudima da zamjene stare, dotrajale hladnjake i pećnice.

Smatra se da prljava pećnica predstavlja problem s financijama, a nered u hladnjaku naplaćivanje dugova. "Ako ostavimo prljavo suđe preko noći u sudoperu, sutra ujutro ćemo čuti neke loše vijesti", istaknula je Sandra. Također, napomenula je kako bi nas naša kuhinja trebala asocirati na ugodno nedjeljno jutro, obitelj na okupu i miris peciva.

"Tajna kaže - bar jednom tjedno morate nešto ispeći, jer miris pečenja, posebno pečenog kruha, zbližava i unosi harmoniju u obitelj", tvrdi Sandra. Kuhinja treba biti u što svjetlijim tonovima, a stol nakon ručka čist i uredan. Ako u našoj kuhinji vlada red, čistoća i sklad, onda će i u našim područjima financija i obiteljskih odnosa također zavladati.

"Nikada ne stavljajte ploču za kuhanje i pećnicu na kuhinjski otok, on nema pozadinu, nema stabilnost, pa automatski financije tim ukućanima odlaze", zaključila je feng shui stručnjakinja.