Feng shui je kineska tehnika uređenja prostora i podrazumijeva pravila koja osiguravaju da pozitivna chi energija slobodno teče kroz dom. Važno je pratiti određena pravila i uputstva, a najvažnije je da kuća bude uredna, bez previše stvari i da prostor bude otvoren i ugodan za boravak.

Postoje feng shui greške koje mnogi ponavljaju, a ne znaju da loše utječu na energiju. Otkrivamo vam dvije feng shui greške koje možete vidjeti u svakoj drugoj kući, pa možda i vašoj:

1. TV u spavaćoj sobi - Mnogi vole gledati film iz kreveta na kraju dana ili da uspavati uz televizor. Prema feng shuiju, televizija poziva sve vrste emocije u našu spavaću sobu. Ovo je prostorija u koju odlazite da biste spavali, odmorili se, obnovili energiju. U spavaćoj sobi imate intimne trenutke s partnerom, a TV u sobi može samo narušiti romantičnu energiju i spokoj. Također, gledanje televizije pred spavanje može nepovoljno utjecati na kvalitetu sna.

2. Ostavljanje uređaja na kuhinjskom pultu - Ovo možete primijetiti u gotovo svakoj kuhinji. Na radnoj površini, stolovima šanku često stoje blender, toster, mikrovalna, sokovnik... Uglavnom se ovo prakticira iz praktičnih razloga da bi nam svi uređaji bili pri ruci. Međutim, prema feng shuiju ove uređaje treba staviti u ormarić, jer ćete tako osloboditi prostor, učiniti da izgleda urednije i energija će lakše teći. Kada na radnoj površini imate puno uređaja, to može donijeti negativnu i ustajalu energiju.