Proljetna ravnodnevnica uskoro stiže i donosi nam jednu posebnu energiju, novi početak. U ovom danu dan i noć traju jednako što simbolizira ravnotežu između naših negativnih i dobrih strana, vanjskog i unutarnjeg svijeta. Ovaj period donosi nam svježu energiju koja obnavlja, donosi rast i razvoj u različite sferama našeg života. 

Kako proljetna ravnodnevnica simbolizira novi ciklus života, trenutak je da razmislimo o tome što smo učinili prošle godine, gdje smo pogriješili, što trebamo ispraviti ili otpustiti, što učiniti u budućnosti, kakve ciljeve trebamo postaviti. Na dan 20. ožujka postavite namjere, usmjerite energiju na ostvarenje želja i ciljeva - fokusirajte se na privlačenje radosti, ljubavi i obilja. Kako se pripremiti za proljetnu ravnodnevicu da bi postojale veće šanse za ostvarenje želja - evo što trebate učiniti:

- dovedite stvari u red u kući, odbacite stare, nepotrebne i nefunkcionalne stvari koje samo zatrpavaju prostor i blokiraju energiju
- očistite podove, uklonite prašinu i paučinu, otvorite prozore kako bi u dom ušla pozitivna energija i svjež zrak
- očistite energiju u kući tamjanom, on vraća domu mir i uklanja negativnost
- upalite u kući mirisne svijeće kao simbol svjetlosti koja vam se treba useliti u život
- zapišite na komad papira sve čega se želite osloboditi i zapalite - neka se sve negativne emocije i opsesivne misli pretvore u pepeo 
- vratite sve dugove, sve što nije vaše - u sezonu proljeća uđite bez tereta
- odlučite koje navike ostavljate, a koje dobre usvajate (možda ćete započeti s vježbanjem ili početi pripremati kvalitetnije obroke) 

Proljetna ravnodnevnica 2022. godine je pravo vrijeme da organizirajte svoj život, ostavite loše iza sebe i hrabro zakoračite u budućnost. Razmislite – što ja želim? Što bih volio raditi? Koja je moja životna misija?Kako želim napredovati u bliskoj budućnosti?

Zapamtite da na dan proljetne ravnodnevnice dobivamo ogromnu količinu energije da ostvarimo svoju namjeru. Zato hrabro poželite i što je najvažnije - napravite korak u željenom pravcu! Sve što ste zamislili može postati stvarnost.