Najurednija Japanka na svijetu Marie Kondo razvila je svoj princip pospremanja doma koji je oduševio ljude širom svijeta. Kada čistite kuću na ovaj način, to nije samo oslobađanje doma od smeća i nereda, već i stvaranje prostora za dobru energiju. Magično čišćenje će vam pomoći da privučete sreću i učinite da svi koji žive s vama pod istim krovom postanu raspoloženiji. 

Kada je dom uredan, i energija u njemu je čista i pozitivnija. Glavni princip sređivanja kuće prema Marie Kondo je: Ostavite u domu samo one stvari koje vam služe i donose radost! Ako postoje stvari koje vas iz bilo kojeg razloga smetaju ili vam prizivaju neugodna sjećanja, nisu funkcionalne ili ih jednostavno više ne koristite, morate ih se bez žaljenja osloboditi. Ovo je vrlo važan korak od kojeg počinje transformacija svakog doma. Prema KonMari metodi potrebno je iz doma izbaciti sljedeće 4 stvari - od njih počnite:

- sve slomljeno
- prazne flaše, tegle i kutije
- pohabana i poderana odjeća i obuća
- sve čemu je istekao rok trajanja

Mnogi ljudi čiste samo zato što je neophodno, ali čišćenje je ritual kojim pročišćavate svoj dom od negativnosti i stvarate ugodnu atmosferu. Oni koji se pridržavaju savjeta Marie Kondo tvrde da čišćenje često uopće nije neophodno ako je prostor pravilno organiziran. Uz KonMari metodu dom može biti uredniji duže nego što ste mislili - sve je samo stvar dobre organizacije.

Zato, kada se riješite bespotrebnih stvari, učinite sljedeće: pokušajte svakoj stvari pronaći mjesto na kojem će uvijek stajati. Remenje s remenjem, košulje s košuljama, posuđe s posuđem, začini sa začinima i tako dalje. Kada sve ima svoje mjesto, lakše ćete primijetiti prisustvo prljavštine i prašine, jer će u kući biti više slobodnog prostora. Lakše i brže ćete moći čistiti, a i ako stvari stoje na svom mjestu dom može biti sređen mjesecima.