Ožujak 2022. godine je drugi mjesec koji nosi energiju Tigra, a prvi je mjesec proljeća. Ovog ožujka imamo puno sretnih dijelova u domu, posebno četiri sektora u kojima možemo privući sreću u dom:

Sjeveroistok pomaže u poslovnoj sreći

Istok podržava snažno vodstvo

Sjeverozapad donosi bogatstvo

Sjever potiče inteligenciju i mudrost

Centar doma - na ovaj dio posebno obratite pažnju ako započinjete nove poslovne projekte.

Najvažnija feng shui preporuka za ožujak je da očistite dom od nereda, izbacite nepotrebne stvari i oslobodite prostor. Preporuka je da u dom unesete prvo proljećno cvijeće jer će ono donijeti energiju radosti i blagostanja, ali i bolju povezanost s prirodom. Uz osnovne savjete možete obratiti pažnju i na savjete za dekoracije i boju u određenim prostorijama doma.

U jugoistočnom dijelu doma imat ćete puno sreće ovog ožujka, posebno studenti, dok se sreća u karijeri smiješi mladim profesionalcima. Da biste aktivirali sreću u učenju ili u karijeri, ovdje možete postaviti figuru ili sliku konja kao simbola snage i izdržljivosti. Ljubavna sreća je također jaka, što će pogodovati onima koji traže novog partnera. Međutim, bračni parovi mogu imati problema zbog ljubomore. Pokušajte izbjeći ovu lošu energiju. U ovom dijelu doma mogu vam pomoći oblici srca, kao i figure i slike u paru.

Jug je najteže pogođen sektor doma u ožujku i oni koji imaju sobu na jugu kuće ili im je dom okrenut prema jugu, trebaju izbjegavati donošenje važnih odluka ovog mjeseca. Posvetite se sebi i svom zdravlju. Da biste smirili negativnu energiju, isprobajte sljedeće feng shui savjete:

- Izbjegavajte puštanje glasne glazbe u ovom dijelu kuće ili sobe
- Ovog mejseca ne ukrašavajte svoju sobu crvenim ili zemljanim bojama. Siva, plava ili bijela posteljina i zavjese su dobre boje za privremenu upotrebu.
- Stavite set od šest kineskih novčića vezanih u red crvenom trakom 
- Ne postavljajte crvene predmete, zapaljene svijeće ili namještaj trokutastof oblika u ovom dijelu doma.
- Ako imate glavna vrata u ovom dijelu doma, pobrinite se da ste nauljili šarke i nastojte da vrata ne škripe.
- Ako koristite aparate koji stvaraju buku ili vibracije, pokušajte ih ne stavljati u ovaj dio prostorije.

Energija na jugozapadu prema feng shuiju ukazuje na moguće prevare ili nepovoljne financije. Preporuka je da koristite više plavih, sivih, crnih ili tamnih boja u dekoraciji, na primjer na jastucima, prostirkama, pokrivačima za krevet ili otiračima. Nemojte koristiti vatrene elemente ili crvene boje jer to može pogoršati stanje, izbjegavajte svijeće u ovom dijelu doma pod svaku cijenu i ne vješajte metalna zvonca. Isto vrijedi i za zapadni dio doma, posebno je naglašeno da na zapadu ne treba praviti veliku buku kako bi energija ostala mirna i harmonična.

U istočnom dijelu doma u ožujku je povoljna energija i ovdje se može uvećati blagostanje, uspjeh u karijeri i sreća. Ovu prostoriju češće koristite u poslovne svrhe, a prema feng shuiju povoljno je u ovom dijelu doma staviti figuru žabe koja simbolizira obilje. Unesite neke vatrene boje, a ako je na istoku spavaća soba, stavite u nju ametist kako biste ojačali element zemlje. Ovo je također dobar prostor za učenje za djecu, a ako želite u ovom prostoru pojačati romantiku, koristite figurice mandarinskih patki.

Za uređenje sjeverozapadnog dijela doma, možete koristiti bilo koji metalni ukras koji nije oštar, feng shui žabu, metalnu "pjevajuću posudu". U ovom dijelu izbjegavajte element vatre, poput crvene i narančaste boje, kao i paljenje mirisnih svijeća.

U središnjem dijelu doma možete koristiti feng shui novčiće za privlačenje obilja i sreće. U ovom prostoru izbjegavajte boje kao što su crvena, roza, ljubičasta, narančasta ili bordo. U ovom dijelu doma dobro je držati nešto kreativno, poput umjetničkog djela koje izaziva povoljne emocije.