Kako se približava proljeće, sad je idealno vrijeme za lijepe i dugačke šetnje te boravak u prirodi s vašim najdražim dlakavim četveronošcima. Profil posvećen psima, Dog Friendly Croatia, koji možete naći na Facebooku i Instagramu, podijelio je s nama pet najdražih mjesta za šetnju i boravak sa psima u Hrvatskoj. Pročitajte o kojim je mjestima riječ i istražite ih!

1.Staza do izvora Slunjčice, Slunj. U blizini nadaleko poznatih Rastoka počinje prekrasna staza koja ide uzvodno uz rijeku Slunjčicu sve do njenog izvora. Putem ćete uživati u netaknutoj prirodi, starim mlinovima i pogledu na nestvarne boje mirne, duboke rijeke. Važno je znati da ovu stazu nije preporučljivo koristiti nakon jačih kiša jer rijeka poplavi dijelove staze.

2. Staza do izvora Kupe, NP Risnjak. Čudo prirode u NP Risnjak zaista je posebno mjesto. Postoje tri opcije kojima možete doći do izvora, a meni je najdraža staza iz sela Hrvatsko. Ona prati uglavnom plitki dio toka rijeke Kupe, pa je šetnja vrlo ugodna čak i ljeti. U gotovo svakom trenutku pas se može osvježiti vodom.

staza do izvora kupe
Dogfriendly Croatia staza do izvora kupe

3. Staza 7 slapova kod Buzeta, u Istri. Ova staza duga je 14 km i jedna je od najljepših i najpopularnijih istarskih staza. Prekrasni slapovi i kanjon s kristalno čistom vodom nikog neće ostaviti ravnodušnim. Izbjegavajte sušna razdoblja jer tada slapovi često presuše.

4. Dolina Slapnice, PP Žumberak. Lagana staza u Žumberačkom gorju cijelim putom prati potok, a na dva mjesta možete skrenuti u šumu do prekrasnih velikih slapova. Dugo mi je to bila najdraža staza, no u posljednjih godinu dana Slapnicu posjećuje sve više izletnika koji se ne znaju ponašati u prirodi te su prizori odbačenih maski, limenki i boca sve češća pojava. Dodatno, netko se sjetio asfaltirati makadamski put koji prolazi kanjonom tako da, kada budu gotovi radovi, po mom mišljenju, šetnja onuda više neće imati smisla, pogotovo ljeti i pogotovo sa psom.

Dolina Slapnice
Dogfriendly Croatia Dolina Slapnice

5.Cijeli Park prirode Žumberak. Smatram da je Žumberak nepravedno zanemaren, neotkriveni biser pun prekrasnih staza i vidika, netaknute prirode, bogat rječicama i potočićima. Blizu je Zagreba i idealno je mjesto za jednodnevne izlete. Staza ima zaista mnogo i dosad nikad nisam naišla na stazu koja mi se nije svidjela.