Feng shui nam može pomoći da uravnotežimo energiju u svakoj prostoriji našeg doma, a isto vrijedi i za ured. Uostalom, vaš stol treba biti mjesto za koji vam je potreban jasan fokus kako biste što efikasnije mogli obavljati posao. Bez obzira radite li od kuće ili iz ureda, uz nekoliko feng shui savjeta možete povećati produktivnost i stvoriti dobru energiju na vašem radnom mjestu. 

Kako dizajnerica interijera iz Los Angelesa Gabrielle Santiago objašnjava za mbg, kada ne možemo vidjeti što ulazi u naš prostor, to stvara osjećaj izloženosti i ometanja. Prema ovoj logici, važno je osigurati da vaš radni stol bude okrenut prema vratima. Na ovaj način možete lako uočiti sve što ulazi i izlazi iz prostora. Ako je to nemoguće izvesti u vašem prostoru, pokušajte barem izbjeći da ste leđima okrenuti vratima. Također možete postaviti malo ogledalo tako da možete vidjeti vrata s mjesta na kojem sjedite za svojim stolom.

"Osjećamo se uravnoteženije, produktivnije i sigurnije kada možemo iz prve ruke vidjeti što dolazi i izlazi", dodaje Santiago. "Razmišljajte o ovome kao o liftu punom ljudi; kada vidimo da je lift pun, skloni smo stajati uz gumbe jer je to kontrolna točka, ili s leđima naslonjeni na zid jer nam je to najsigurniji način da sve vidimo ."

Nakon što postavite svoj stol, razmislite o nekim od ovih feng shui savjeta:

1. Uključite elemente
Jedna od glavnih komponenti feng shuija je balansiranje pet elemenata unutar prostora, a to su drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Razmislite o biljkama, svijećama, školjkama, kristalima, fotografiji vašeg omiljenog oblika vode...

2. Očistite stol 
Ništa ne razbija fokus kao pretrpani radni prostor. Pokušajte osigurati da vaš stol bude vizualno privlačan, bez nereda (i na vrhu i ispod!), i energetski osvježen. Uključite sva svoja osjetila u ovaj proces, bilo da je riječi o ugodnim mirisima iz stolnog difuzora, nježnim tonovima tibetanske zdjele ili osjećaju ergonomske stolne stolice. 

Također, na stol možete staviti stvari poput biljaka ili svojih omiljenih kristala kako biste podigli energiju prostora. Biljke monstera, bambus, i stabla novca samo su neke od biljaka povezanih s financijskim obiljem i profesionalnim rastom u feng shuiju.

3. Tretirajte svoj stol kao vision board
I na kraju, zapamtite da vas vaš stol može inspirirati. Možete ga zamisliti kao funkcionalnu, interaktivnu ploču na kojoj oživljavate svoje profesionalne ciljeve. Smanjite hrpu knjiga na one koje vas stvarno motiviraju i postavite svoja omiljena umjetnička djela.