Predsoblje je, prema feng shuiju, vrlo važan prostor koji oslikava čitavu energiju našeg doma. Posebnu pažnju treba obratiti na njegovo uređenje jer je hodnik neki vid "portala" za energiju koja ulazi i izlazi u našem domu. Postoji više feng shui pravila za ovaj prostor kojih se vrijedi držati, ali ova 3 prema stručnjacima ne treba prekršiti.

Evo koje stvari nikada ne treba imati u predsoblju:

1. Nered - razbacane cipele, puno garderobe na vješalicama

Predsoblje treba biti uređeno minimalistički, sa što manje stvari. Uredan i čist prostor privlači mir i harmoniju, a nered negativnu energiju i blokira tijek chi energije. Razbacane stvari, brojne cipele na podu ili garderoba na vješalici, kao i kanta za otpatke, nikada ne trebaju biti u predsoblju jer privlače loše vibracije.

2. Zid kao blokada

Ako u predsoblju imate zid koji je blizu vrata, to je znak negativne energije. Kada uđete u dom i prvo što ugledate je zid, osjećat ćete energetsku blokadu. To ne znači da zid treba srušiti, možete iskoristiti stari trik s ogledalom. Okačite ogledalo na taj zid, neka reflektira slobodan prostor. Tako da kada uđete u prostoriju, odmah vidite odraz prostora u ogledalu umjesto samog zida. Pokušajte izbjeći da se u odrazu ogledala vide ulazna vrata.

3. Ulazna vrata u lošem stanju

Ako se vaša ulazna vrata kvare, škripe ili teško otvaraju, popravite ih. Na energetskom nivou, vjeruje se da problemi s vratima otežavaju otvaranje novih mogućnosti. Zato se pobrinite da su vaša vrata bez pukotina i ogrebotina. Uklonite sve predmete koji ometaju slobodno zatvaranje ili otvaranje ulaznih vrata.