Feng shui je drevna mudrost uređenja prostora koja nam pomaže da optimiziramo protok pozitivne chi energije u našem domu. U svakom domu postoje kritična mjesta na kojima se skuplja negativna energija i koja možemo od loših vibracija očistiti raznim feng shui tehnikama. Kupaonica je jedno od najkritičnijih mjesta u svakom domu kada je riječ o negativnoj energiji. U ovom prostoru odlaze i slivaju se vode, što prema feng shuiju može simbolizirati nedostatak i rasipanje novca.

Kako biste očistili kupaonicu od negativne energije, probajte sljedeće:

1. Popravite sve što je pokvareno, bacite sve što je slomljeno

Slavine koje cure su znak da vam stižu financijski problemi, a slomljene stvari su magnet za negativnu energiju. Sve što je pokvareno u kupaonici popravite i vratite u prvobitno stanje, a slomljene stvari koje se ne mogu popraviti, obavezno izbacite iz doma.

2. Zatvorite vrata od kupaonice i wc-a

Kako se negativna energija koja se skuplja u kupaonici zbog odvoda, curenja, cijevi, ne bi manifestirala na druga područja kuće, potrudite se da stalno vrata držite zatvorenima.

3. Stavite ogledalo na vrata kupaonice

Ovim feng shui trikom "briše" se loš energetski utjecaj kupaonice i u odrazu se primjećuju drugi dijelovi kuće. Ovo je sjajan trik za protok chi energije.

4. Njegujte biljke u kupaonici

Zelene biljke će neutralizirati lošu energiju, ali i učiniti da ova prostorija izgleda kao mala oaza. Najbolje biljke za kupaonice su one koje podnose veliku vlagu - tilandsija, aspidistra, filodendron, paprat, peperomija ili pauk biljka.

5. Uvijek održavajte kupaonicu urednom

Najveći magnet za lošu energiju je nered, zato se pobrinite da u kupaonici imate slobodan, otvoren i čist prostor. Proizvode koje više ne koristite ili kojima je istekao rok trajanja bacite, ne dozvolite da vam se gomilaju nepotrebne bočice. Za čišćenje koristite prirodne proizvode bez kemikalija.

6. Spustite poklopac

Kako biste umanjili gubitak sredstava i spriječili lošu energiju na polju financija i karijere, držite dasku na wc školjci poklopljenu kad se ne koristi.