Tokovi energije koji teku kroz vaš dom, prolaze i kroz vaše tijelo i um i odražavaju se na raspoloženje, blagostanje i zdravlje. Energija u stanu treba biti pozitivna i uravnotežena. Donosimo vam nekoliko feng shui savjeta za zdravlje i blagostanje u kući:

1. Mirno okruženje u obitelji, zaštićeno od vanjskih utjecaja i negativnih komentara okruženja neophodno je za dobru energiju. Kada se trudite da u domu vladaju mir i sloga, energija u njemu je puna zdravlja i uspjeha.

2. Čim uđete u kuću, obavezno skinite cipele. Na njima se skuplja sva stresna energija s posla, ulice, iz prijevoza, supermarketa... Važno je da cipele ne ostavljate poredane u hodniku, već da ih očistite prije ulaska u dom, a onda sklonite i 'sakrijete' u njihovo spremište.

3. Jakne, kaputi, šalovi, kape - U feng shuiju postoji poseban ritual povezan s odjećom: svaki dan kada dođete kući, trebali biste ju lagano četkati četkom i spremiti na odgovarajuće mjesto. Općenito, vaš hodnik treba imati zatvorene ormare, kao i vješalice. Hodnik pretrpan jaknama ometa pozitivan tok lijepe energije.

4. Ponekad je dovoljno unijeti novu svijetlu boju da promijeni energiju u domu. Prema drevnom kineskom učenju, žuta se smatra bojom zdravlja; boje breskve, jantara, pijeska također. Ove boje su idealne za zidove, stropove i podove. Možete koristiti i dekorativne predmete u ovoj boji. Feng shui stručnjaci savjetuju da nabavite žutu posteljinu koja će se pozitivno odraziti na vaše fizičko i psihičko stanje.

5. Biljke unose pravu životnu energiju u prostor, što pozitivno utječe na stanje vlasnika kuće. Aloa, fikus, zdravac, bambus, azaleja, anturij imaju ogromnu iscjeljujuću energiju. U feng shuiju se preporučuje i drvo limuna u kući - biljka zrači uravnoteženom energijom koja promovira dobro zdravlje i blagostanje.

6. Miris bora - Bor je još jedan simbol zdravlja. Miris bora je simbol zdravlja, vedrine, svježine i dobre energije - možete koristiti eterična ulja s mirisom bora.

7. Centar kuće - Prema feng shuiju u centru je koncentrirana sva iscjeljujuća energija. Energija iscjeljenja nastaje u sredini kuće. Bilo bi mudro postaviti stol na sredinu sobe, a na njega postaviti posudu ravnog oblika bez ikakvih crteža. Bolje je izabrati prozirnu posudu, a u njoj možete poredati minerale i kristale koji povoljno utječu na zdravlje, poput žada, jantara, karneola, ahata.

8. Feng shui simboli - Piramida je najpoznatiji simbol zdravlja. Svojim širokim oblikom oduzima energiju koja je ustajala, prljava, a svojim 'vrhom' piramida oslobađa energiju zdravlja i sreće. Kineski feng shui novčići i figure slona su također talismani koje ističu feng shui stručnjaci.