Svaki prostor ima svoju energiju na koju može utjecati mnogo faktora. Možda je postojao događaj koji je izazvao prilično jake negativne emocije, ili je tu bila prisutna osoba koja je doživljavala mnogo negativnosti i stresa. Ako se odmah nakon napuštanja određene lokacije osjećamo bolje, to može biti znak da je na tom mjestu loša energija.

Kako možemo utvrditi je li prostor pun negativne energije? Ovo je šest najčešćih znakova:

1. Kada uđete u prostoriju, osjećate se emocionalno umorno i iscrpljeno. Naravno, svatko od nas ponekad može biti umoran, ali osjećaj umora svaki put kada uđemo u određenu prostoriju i činjenica da osjetimo olakšanje odmah po izlasku ukazuje na to da u tom prostoru postoji izvjesna stagnacija energije. 

2. Ovdje osjećate glavobolju.  Obratite više pažnje na osjećaj neugodnosti koja se javljaju samo kada smo na određenoj lokaciji. Za ovo, naravno, morate biti u kontaktu sa svojim tijelom. Možda neki dio tijela počne boljeti - često je to upravo glava.

3. Osjećate se kao da ne možete disati ili ste klaustrofobični. Neki opisuju ovaj osjećaj kao "težinu". Zbog ove težine, izgleda da imate poteškoća s disanjem. Može, primjerice i doživljavati teške emocije – na primjer, osjetite potrebu da plačete bez nekog posebnog razloga, ili odjednom zapadnete u strah ili paniku.

4. Biljke ne rastu dobro u ovom prostoru.  Negativne energije ne utječu samo na ljude - životinje i biljke također dobro uočavaju negativnost. Također, možete obratiti pažnju na svoje ljubimce i promatrati ponašaju li čudno kada uđu u određenu prostoriju. Također, cvijeće ne uspijeva u prostorijama sa slabom energijom.

5. Prisustvo neobičnih mirisa. Možda ćete otkriti određene neugodne mirise u prostoriji za koje ne možete pronaći fizičko porijeklo.

6. Problemi sa spavanjem.  Ako vam je teško zaspati u ovom prostoru ili doživljavate stalne noćne more, to može biti znak da su u njemu prisutne negativne energije.

Ako je mjesto gdje opažamo negativne energije dio našeg doma, tamo možete koristiti tamjan. Ovo će protjerati sve neugodne mirise, energetski očistiti prostor i ispuniti ga ugodnim energijama. Tamo možete meditirati i tražiti da se ustajala energija oslobodi . Očistite sav nered i bacite predmete koji više nisu u upotrebi.