Zbog ubrzanog načina života i previše svakodnevnih obaveza možda nećete primijetiti znakove negativne energije u vašem domu. Ali, ako imate mačku kao kućnog ljubimca, znajte da ona prepoznaje prisustvo loše energije i pokazuje jasne znakove. Mačka je jedno od najmisterioznijih stvorenja na našem planetu. Drevni narodi su slavili i poštovali mačke, u srednjem vijeku su ih se plašili, a danas ih vole i cijene njihovu posebnost.

Svi znaju za svete mačke Egipta i mačke Tajlanda, koje su čuvale hramove od pljačke, mnogo bolje od pasa čuvara. U zamjenu za ljubav, sklonište i hranu, mačke zauzvrat vole svoje ljude i štite ih oh negativne energije, bolesti i usamljenost. Mačke imaju svoje navike, ponekad neobične rituale ili postupke, koje vrijedi promatrati. Ne samo da će vas zabaviti nego ćete shvatiti da koje god mjesto da izabere, što god da radi, to čini s određenom, ponekad samo njoj poznatoj svrhom.

Znakovi da je mačka otkrila prisustvo negativne energije ili loših osoba u vašem domu:

- Kada mačka prepozna i osjeti prisustvo loše energije, njoj je potrebno vrijeme da odredi prisustvo prijetnje. Ona može namjerno zaobići određeno mesto u kući ili, naprotiv, obratiti previše pažnje na njega.

Kako mačka ukazuje na negativnu energiju u domu
Shutterstock 

- Mačka se može i neočekivano naljutiti na voljenog vlasnika, ako je sam unio negativnu energiju u dom. Obavezno se istuširajte i skinite odjeću u kojoj ste došli, također provjerite jeste li ste sa sobom ponijeli posuđenu stvar ili poklon od osobe koja prema vama nema dobre namjere.

- Ako je mačka odustala od uobičajene hrane ili igara, razmislite imate li u kući gosta koji joj se ne sviđa ili neke nove predmete, jer je moguće da ste ih dobili od osoba koje vam ne žele dobro.

- Ponekad mačka samo izađe iz kuće. U nekim slučajevima ona tako iznese negativnu energiju sa sobom, ili se jednostavno ne može nositi s onim što se nastanilo u kući. Ako je mačka sama napustila kuću, napravite temeljno energetsko čišćenje kuće. Zapravo, mačka bira novi dom prema poznatom principu. Vrijedi obratiti pažnju na to kada i kako je mačka ušla u obitelj. Možda je netko od članova bio u opasnosti. Događa se da mačka dođe i ako je vaš dom zatvoren za vanjski svijet. Njegovi ukućani komuniciraju s ljudima, ali ne otvaraju srce i dušu prema drugima, i baš tada se u kući pojavljuje dobrodušna, društvena mačka, koja stalno zahtjeva pažnju.

 - Vrlo često žene koje su doživjele teške ljubavne prekide najradije imaju mačku za ljubimca. To je zbog činjenice da mačke definitivno osjećaju žensku energiju, one svojom ljubavlju obogaćuju one kojima je to potrebno, ali mogu i ugristi ako vlasnica često razmišlja o bolnoj prošlosti.