Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽUTE MAČKE KAO DUHOVNI SIMBOLI: Zračeći toplinom i vitalnom energijom, u nama potiču optimizam

Autor Patricia Lucija Tomasović

Kao da im je krzno upilo snagu Sunca, žute su mačke utjelovljenje vitalne energije te simbol optimizma i hrabrog djelovanja kojim se stvari mijenjaju nabolje

 mačka Izvor: Shutterstock

Čisti jang

Mačke su, složit će se mnogi, posebna i misteriozna bića. Neki su uvjereni da su povezane s duhovnim svijetom, čak da su svojevrsni glasnici tog svijeta. U kontekstu duhovnog najčešće se spominju crne mačke, uz koje se vežu mnoga vjerovanja, no i mačke kojima je boja krzna od nježne zlaćane nijanse do vatreno narančaste imaju duhovno značenje te mogu biti naše duhovne životinje.

Smatra se da su žute mačke pune sunčeve energije i utjelovljeni čisti jang. Simboliziraju odvažnost i pustolovnost, potrebu za iskorakom iz svoje sigurne zone i riskiranjem kako bi se izašlo iz nezadovoljavajuće situacije te krenulo u nešto puno bolje, nešto što nas čini ispunjenima i podiže nam samopouzdanje. Potiču nas da više ne pristajemo na status quo, nego da učinimo nešto čime ćemo se ponositi. Žute su mačke simbol promjene, okretanja novog lista, podsjećaju nas da ne trebamo čekati da se stvari promijene, nego da moramo djelovati. Zračeći toplinom i vitalnom energijom, u nama potiču optimizam, odlučnost te vjeru u sebe i svoje sposobnosti.

Zbog njihove snažne volje i neovisnosti žute se mačke povezuje i sa sklonošću tome da se bude vođa, misleći pritom na sposobnosti dobrog vođe, onoga koji ne isključuje svoju zajednicu, nego, štoviše, jača povezanost unutar nje. U međuljudskim odnosima energija žutih mačaka stvara ozračje pozitivnosti i opuštenosti.

 žuta mačka Izvor: Shutterstock

U suvremenom svijetu, u kojem je destruktivnim ljudskim utjecajem na okoliš doveden u opasnost naš planet, neki žute mačke vide kao simbol nastojanja da se on zaštiti i spasi. Osim što utjelovljuju vitalnu energiju koja nas sve pokreće, one simboliziraju optimistično i odvažno djelovanje što donosi globalnu promjenu i boljitak cijelom čovječanstvu.

Izdvojeno za vas...

Najnovije