Naše misli, raspoloženje i riječi diktiraju tijek našeg života. Kad živimo u vrtlogu negativnih misli, one nas drže nas u zamci, ne dopuštaju nam da iskoristimo svoje potencijale, vuku nas na dno i predstavljaju prepreku u svakom smislu. Često se držimo onoga što nam nije potrebno, a zaista jaka osoba je ta koja pušta sve nepotrebne stvari kako bi oslobodila mjesto za nove, bolje... Da bismo u životu otvorili vrata za sreću i napredak, moramo se osloboditi sljedećih prepreka:

1. Oslobodite se vezanosti. Vezanost je korijen svih patnji. Pokušajte otpustiti stvari koje opterećuju vašu dušu i čine vas ovisnima o osobama i očekivanjima.

2. Prestanite osjećati krivnju. Ta emocija odvlači od vas svu pozitivnu energiju i radost života.

3. Odustanite od pretjerane samokritike. Stalni strah od samokritike lišava vas slobode. Oni koji sebe podcjenjuju češće trpe mentalnu agoniju.

4. Oslobodite se predrasuda. Pristranost je još jedna velika mentalna barijera koja postaje glavna prepreka dobrim odnosima.

5. Odustanite od negativnog razmišljanja. Negativnost stvara tamnu auru koja vas sprječava da zasvijetlite u punom sjaju.

6. Dane ispunite svrhovitim obvezama. Svaki dan promatrajte kao jednu sjajnu avanturu!

7. Ne pokušavajte opravdati svoje greške. Umjesto toga, prihvatite ih i osvijestite, preuzmite odgovornost. Tako učite i razvijate se.

8. Odustanite od nezadovoljstva. Kada ste stalno nezadovoljni, takvu energiju privlačite i ka sebi.

9. Odustanite od nametnutog razmišljanja. Govorite ono što mislite i osjećate, a ne ono što vam drugi nameću.

10. Ne odlažite sve za sutra. Ono što možete učinite već danas, a ne sutra ili prekosutra. Vrijeme ne čeka nikoga.

11. Odustanite od zabrinjavajućih misli. Ove vas misli ubijaju. Izaberite jedan cilj i idite ka njemu!

12. Odustanite od podsjećanja na stare rane na srcu. Ne živite u prošlosti i ne dirajte stare rane, pustite da zacijele.

13. Odustanite od loših uspomena. Ono što se dogodilo je već prošlo: hrabro koračajte naprijed, učite iz grešaka - ne dozvolite sjećanjima da blokiraju vašu svijest.

14. Odreknite se nepotrebnih stvari. Sve što vam nije potrebno izbacite iz svog života, doma, uma, srca - to samo blokira i sprječava da u vašem životu budu vrijedne i dobre stvari.

15. Odreknite se lošeg posla. Ako s tjeskobom svakog dana idete na posao, vrijeme je za promjenu. Izađite iz zone komfora i pronađite posao koji vas ispunjava, inspirira i raduje.

16. Odreknite se prošlosti. Život se događa sada i ovdje.

17. Budite drugačiji od drugih. Nijedna osoba nije kao druga. Svatko od nas ima jedinstven karakter. Koristite ga ispravno!

18. Ne uzimajte sve k srcu. Budite smireni u svakoj situaciji. Ponekad je ispravnije prešutjeti nego reći nešto ishitreno.

19. Ne trčite za vremenom. Ovo je jedna od stvari koja nas čini robovima vremena. To troši vašu slobodu. Pratite vrijeme, ali nemojte juriti za njim.

20. Odustanite od loših navika. One samo ometaju vašu produktivnost.

1. Oslobodite se vezanosti: Vezanost je korijen svih patnji. Pokušajte otpustiti stvari koje opterećuju vašu dušu i čine vas ovisnima o osobama i očekivanjima. 2. Prestanite se osjećati krivcem za sve: ta emocija odvlači od vas svu pozitivnu energiju i radost života. 3. Odustanite od samokritike: Stalni strah od samokritike lišava vas slobode. Oni koji sebe podcjenjuju češće trpe mentalnu agoniju. 4. Oslobodite se predrasuda: pristranost je još jedna velika mentalna barijera koja postaje glavna prepreka dobrim odnosima. 5. Odustanite od negativnog razmišljanja: negativnost stvara tamnu auru koja vas sprječava da zasvijetlite u punom sjaju. 6. Odustanite od briga: svaki dan promatrajte kao jednu sjajnu avanturu! 7. Ne pokušavajte opravdati svoje greške: umjesto toga, prihvatite ih i osvijestite, preuzmite odgovornost. Tako učite i razvijate se. 8. Odustanite od nezadovoljstva: Kada ste stalno nezadovoljni, takvu energiju privlačite i ka sebi. 9. Odustanite od nametnutog razmišljanja: govorite ono što mislite i osjećate, a ne ono što vam drugi nameću. 10. Ne odlažite sve za sutra: ono što možete učinite danas, a ne sutra ili prekosutra. Vrijeme ne čeka nikoga.