KORISNI KUHINJSKI TRIKOVI KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: 3 savjeta za čišće površine i manje živciranja oko sitnica

Isprobajte ove jednostavne i učinkovite kuhinjske trikove s TikToka koji olakšavaju život.

Shutterstock

Posljednjih nekoliko godina na TikToku se pojavilo bezbroj korisnih trikova koji kuhanje čine lakšim i ukusnijim. U nastavku vam donosimo 3 takva koja će održati vaše kuhinjske površine čistima, učiniti prozirnu foliju lakšom za korištenje i otkloniti masne mrlje s vaših plastičnih posuda.

1. Trik za čišće kuhinjske površine

Uvijek vam nešto kapne kada prelijevate tekućinu iz jedne posude u drugu? Ovaj jednostavan trik s TikToka održat će vaš kuhinjski pult čistim. Korisnik @andrew_gatt podijelio je tehniku ​​izlijevanja koja će naše pultove čuvati od bilo koje druge tekućine koju točite iz posuda.

Koristio je tehniku okretanja i pokazao kako nastavak okretanja omogućuje da se svaka kap tekućine vrati u zdjelu, a ne na pult.

2. Odlaganje prijanjajuće folije u zamrzivaču

TikTokerica Nurse Tara (@officialtiktoknurse) podijelila je trik koji je naučila od svoje tete i koji sprječava da se rola prozirne folije zalijepi za sebe. Drugi korisnici koji su isprobali trik tvrde da hladan zrak čini foliju upotrebljivom dovoljno dugo da ju stavite na vrh posude, a zatim ponovno postaje ljepljiva kada se zagrije. Dakle, iako izgubi dio svoje ljepljivosti, još uvijek možete zaštititi ostatke hrane.

3. Uklanjanje masnih naslaga s plastičnih posuda

Adi Kempler podijelila je trik za uklanjanje masnih i tvrdoglavih mrlja s plastičnih posuda za hranu. Potrebni su vam samo papirnati ubrusi, voda i deterdžent za posuđe, a posudu morate tresti 45 do 60 sekundi.