Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se odjenuti za razgovor za posao?

Pozvani ste na razgovor za posao? Čestitamo! Sljedeće veliko pitanje je, kako ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima. Što ćete odjenuti? Kada je riječ o intervjuu za posao, odjeća koju ste odabrali gotovo je jednako važna ...

 posao odjeća Izvor: Profimedia

1. Čisto i izglačano

Promislite što želite odjenuti za taj važan dan i operite odjeću nekoliko dana ranije, kako biste bili sigurni da se neće stisnuti u pranju. Također, isprobajte je na vrijeme da vidite kako vam pristaje. Prevelika ili pretijesna odjeća ne ostavlja dobar dojam. Za slučaj da toga dana prolijete kavu po odabranoj odjevnoj kombinaciji ili je zamrljate nečime, ponesite rezervnu varijantu.

2. Profil tvrtke i radnog mjesta

Unaprijed proučite čime se tvrtka bavi, kako posluje, koliko ljudi zapošljava i kako se oni odijevaju... sve što će vam dati potpuniju sliku o potencijalnom budućem poslodavcu. Pokušajte svoje odijevanje uskladiti s uobičajenim odijevanjem zaposlenika tvrtke na radnom mjestu za koje ste se prijavili. -Ako ste se prijavili za posao u banci, ne bi bilo zgodno da se pojavite u trapericama i tenisicama. Također, dolazak u odijelu, ako ste se prijavili na razgovor za posao automehaničara, može ostaviti dojam da niste najbolje shvatili zahtjeve posla.

3. Udobno i ugodno

Važno je i da se osjećate ugodno u onome što ste odjenuli za intervju. To se naravno ne odnosi na pidžamu ili trenirku, već na odjeću u kojoj možete normalno disati i kretati se. Ne treba vam neugodno stezanje preuske suknje, niti pulovera koji vas grebe. Kada se osjećate udobno, ostavljate dojam samopouzdane osobe, a to je svakako privlačna kvaliteta za potencijalne zaposlenike.

4. Savjeti za žene

Koju god odjeću odabrali, najbolji izbor su neutralne boje poput crne, sive, plave ili smeđe. Možete ih osvježiti detaljima kao što je šarena košulja ispod klasičnog sakoa. Ne želite li ostaviti pogrešan dojam na poslodavca, nemojte odjenuti prekratku ili preusku suknju. Ravne cipele, sandale i cipele srednje visokih peta bolji su izbor od cipela visokih potpetica.

5. Savjeti za muškarce

Svaki muškarac trebao bi u svom ormaru imati klasično, trodijelno odijelo u tamnoplavoj, crnoj ili smeđoj boji. Možete ga oživjeti modernim čarapama ili košuljom svijetlih boja. Za tople mjesece pamučno, kada zahladi vuneno. Ljeti je bolje izbjeći laneno odijelo jer se jako gužva. Što se obuće tiče, smeđe ili crne kožne cipele pristaju gotovo svakoj odjevnoj kombinaciji. Ako je atmosfera u tvrtki opuštenija, možete odabrati Polo majicu ili majicu na kopčanje i hlače klasičnog kroja.

Ne zaboravite, imate samo jednu priliku ostaviti prvi dojam na potencijalnog poslodavca. Najvažnije je da svoj izgled prilagodite poslu za koji ste se prijavili. Dakle, profesionalno i udobno.

www.hosbeg.com

Najnovije