NAJVEĆI MODNI TRENDOVI ZA 2024. GODINU: Stručnjaci otkrivaju što će se nositi i koje boje dominiraju

Tražite li ideju za osvježavanje ormara prije blagdana, inspirirajte se novogodišnjim stilovima

Unsplash

Prema najnovijim predstavljanjima modnih kolekcija, 2024. godine prevladavat će nježni, ženstveni tonovi koji naglašavaju slobodu kretanja i snagu energije koja se ne srami pokazati iskrenu ranjivost. U zraku je prvotno romantika, popraćena strukiranim elementima uronjenima u saten. A kako bi se stvorila dinamika, do nedavno male nepraktične torbe zamijenit će one glomaznije koje čuvaju sve što je ženi potrebno za uspješan prelazak iz radne atmosfere u noćnu avanturu.

Čini se kako je i modni svijet zakoračio u eru obožavanja Barbie no ipak u nešto umjerenijem tonu. Trend iz 2015. kojim je dominirala prozračna roza boja vraća se na velika vrata, a prati ju i svijetao ton plave. Nećete pogriješiti ubacite li u svoj ormar satensku suknju ili platnenu košulju u jednoj od ovih boja, koje će savršeno razbiti svakodnevicu i dobro se slagati s jednostavnim komadima poput traperica. Kako je slojevitost zastupljena i ove godine, slobodno se poigrajte s kombiniranjem ovih boja s voluminoznim komadima. Ako ste pak monokromatski nastrojeni, jedna od njih mogla bi dominirati vašim modnim dodacima poput torbi i cipela ili ukrasima za kosu. Ne odgovaraju li vam ove boje, nenametljivi tonovi ostalih, poput gotovo isprane ljubičaste, također su zanimljiv izbor.

I dalje je prisutan utjecaj devedesetih godina koji se provlači kroz modne krojeve, ali i uređenje frizura. Nećete pogriješiti odjelite li kosu u stranu ili pak po sredini te ju zavežete u malu punđu ili visoki rep. Suknje koje imaju padajući struk koji djeluje kao da započinje u nižim dijelovima, sjajno odgovaraju većini fizičkih tipova te se mogu nadograđivati raznovrsnim elementima. Od dugih kaputa do kratkog sakoa, a tijekom ljeta i košulje zavezane u čvor.

Kaputi koji su namijenjeni proljeću i jeseni uglavnom su satenski. Njihovim krojem i materijalima vlada energija uvijek elegantnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Dužine nešto iznad zglobova, savršeno se kombiniraju sa štiklama, koje tek otkrivaju formu noge i odišu elegancijom. Za razliku od prošlosti u kojoj su bili strukirani, 2024. imaju izraženiji volumen i širinu. Zadržavaju ipak većinom apache ovratnik.

Vječni traper, kao i zlatne nijanse ni sljedeće godine neće biti faux pas, a valja zapamtiti kako moda nema pravila. Možete prihvatiti smjernice i osvježiti ne samo ormar, već i vlastitu osobnost. Zaigrati se i dopustiti malo kreativnosti. A, ne morate. 2024. godina nudi vam široki dijapazon izbora.

Izvor: Stylecaster