Kao što osnivač izraelske kompanije Jet-Eat Eschchar Ben Shitrit opisuje, "Meso karakteriziraju četiri komponente: mišić, masnoća u njemu, mioglobin i vezivno tkivo. Našim 3D pisačem i preciznim formulacijama kopirali smo složenu matricu koja je meso.
Iako se diljem svijeta pojavljuju 3D tiskane alternative za meso, Jet-Eat trenutno radi na "redefiniranom mesu" kako bi i dalje iskoristio svoju priliku za širenje u prehrambenoj industriji na "redefiniranje" mesa. Redefinirano meso su odresci koji su napravljeni od sastojaka koji su sigurni, zdravi i održivi.
Namjera tvrtke je stvoriti vlastitu tehnologiju za kreiranje 3-D printanog veganskog mesa, za koje vjeruju da može zavarati bilo koga, tako da vjeruje da je 100 posto pravo meso jer mišićima, masnoćama, vezivnim tkivom i mioglobinom u potpunosti odgovara pravom mesu.
„Naša jedinstvena tehnologija kombinira softver koji u digitalnoj datoteci definira željena svojstva otisnutog mesa, poseban pisač koji stvara vrlo složene strukture hrane na temelju te datoteke i pripravke utemeljene na biljkama koji sadrže element iz prirode koji odgovara onima koji se nalaze u mesu - kaže Eshchar koji se nada da će 2020. godine lansirati na jelovnike u Europi njihov 3-D printani veganski odrezak. No, jedini problem je cijena. Očekuju da će svoj proizvod, u početku, prodavati za 33-39 dolara po kilogramu, a to je prilično skupo.
U travnju 2019. je redefinirano meso poslužilo večeru u jednom luksuznom restoranu u Izraelu. Na elegantnim tanjurima poslužen je kebab koji je bio ukrašen grimiznim umakom i kriškama crvenog luka. Ono što nitko nije znao je da kebab zapravo nije bio meso, već 3-D printani kebab baziran na biljkama, po prvi put u svijetu poslužen u restoranu.
Eshchar kaže da njihov cilj nije napraviti bolji veganski proizvod već privući ljude koji jedu meso. Na njihovu sreću, 85 posto ljudi koji su kušali kebab izjavilo je da je bio vrlo nalik mesu, što znači da je 3D printano vegansko meso bliže pravom mesu nego što se očekivalo.