Ako ste te sreće da su vam dostupni domaći, neprskani agrumi, šteta je da ih potpuno ne iskoristite te, nakon što ih pojedete i/ili iscijedite, njihovu koru upotrijebite za prirodno sredstvo za čišćenje. Osim nekoliko sastojaka, potrebno je nešto strpljenja jer mješavina prije upotrebe mora stajati oko dva tjedna.

Strpljivost se isplati jer, kao što upozorava Sam Benson, utemeljitelj stranice Higher Perspective, i mnoga industrijska sredstva za čišćenje koja se reklamiraju kao "ekološka", "prirodna" i sl. sadrže štetne tvari kao što je 2-butoksietanol koji se povezuje s teškim zdravstvenim tegobama.  

Postupak je vrlo jednostavan: staklenku ispunite korama agruma te do vrha ulijte bijeli, alkoholni ocat. Dobro zatvorite i ostavite da odstoji dva tjedna kako bi ocat apsorbirao ulje iz kore te aromu agruma. Nakon dva tjedna procijedite te tekućinu ulijte u bocu.

Za čišćenje upotrijebite razrijeđeno sredstvo: razrijedite ga vodom u omjeru 1:1. Najjednostavnije je da ga odmah razrijedite u boci s raspršivačem te upotrebljavate za čišćenje svih površina u kućanstvu (osim mramornih).