5 tajni Jennifer Aniston zbog kojih je i dalje jedna od najljepših žena: Potpunu brigu o sebi smatra prioritetom

Briga o njezi kože važan je dio svakodnevne rutine Jennifer Aniston (55), ali ona je svjesna da kompletna briga o sebi nadilazi samo odabir pravilnog seruma ili pilinga

Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Za svjetski poznatu glumicu Jennifer Aniston (55) i dalje možemo reći kako je jedna od najljepših žena svijeta, a s godinama se njezin šarm samo povećava. Upravo je za to važna osvještenost o kompletnoj brizi o sebi koja je za nju apsolutni prioritet, navodi Well+Good.

"Više se držim jednostavnih stvari poput šetnji i ne opterećujem se previše treninzima i pravilnom prehranom. Počela sam više uživati u životu", rekla je jednom prilikom. Zaista, njezina je svakodnevica poprilično jednostavna, ali je dosljedna i uporna kada je u pitanju njega za svoj fizički izgled i mentalni rast. 

1. Hidratantna krema i SPF su neizostavni

Jennifer provodi puno vremena na suncu, ali je naučila koliko je važno zaštititi kožu. Kaže da svakodnevno koristi losion i kremu za sunčanje sa širokim spektrom SPF 50.

"Oni su zapravo u mom autu, torbi, pored bazena, u kuhinji, spavaćoj sobi, kupaonici – posvuda. Kao i krema za ruke. Losioni i kreme za sunčanje stalno su uz mene", rekla je. Drži losion za tijelo u tušu i nanosi ga čim završi s tuširanjem.

2. Koristi kućne beauty uređaje

Ne može svatko imati infracrvenu saunu u svom domu, no Aniston kaže da joj je ovaj alat promijenio život: "To koristim nekoliko puta tjedno nakon teretane. Primijetila sam promjene u energiji, snu i koži."

3. Velika ljubiteljica uživanja u prvim jutarnjim minutima

Kada radi, glumica ustaje oko 4:30 ujutro. Ranije je rekla da dan započinje s 10 do 20 minuta meditacije, a zatim doručkom i vježbanjem.

"Obično popijem shake s nekim čistim proteinima, bananama, borovnicama, zamrznutim trešnjama, stevijom, mješavinom povrća, prahom mace i malo kakaa", kaže. Ako ne pije shake, pojede tost s poširanim jajima i avokadom. Ili proso s bademovim mlijekom i bananama – jako je ukusno, a može se jesti i toplo tijekom zimskih mjeseci.

4. Preferira raznovrsnost u vježbanju

Voli mijenjati svoju rutinu vježbanja. "Imam trenericu, divnu ženu s kojom radim spin-yoga sat. Vozimo bicikl pola sata, a zatim radimo 40 minuta joge. Prilično je intenzivno", kaže.

Zatim ide u teretanu, gdje radi trening snage ili vježba sama na traci za trčanje, biciklu ili eliptičnom trenažeru, samo da mijenja stvari. Održavanje tijela u stanju stalne aktivnosti za nju je prioritet.

5. Nedjelje su rezervirane za njegu, ali i tjesteninu

Obožava uživati u nježnim melodijama kada je u kući i posvećuje se sebi. Tipična rutina njege kože obično uključuje piling, masku i bogati serum. "Ostavim hidratantni proizvod preko noći i kada se probudim imam sjajnu, blistavu kožu", kaže.

No prije nego ode na spavanje, Aniston voli provoditi vrijeme s najbližima i uživati u ukusnom obroku. "Nedjelja je obično večer za tjesteninu ili nešto domaće, kad se obitelj okupi i kuhamo", zaključila je.