5 tajni ljepote Penélope Cruz: Jedan napitak konzumira samo u umjerenim količinama, a obožava posebnu tehniku joge

Poznata španjolska glumica Penélope Cruz i u 6. desetljeću plijeni pažnju svojim besprijekornim izgledom, a evo kojim je beauty trikovima i dalje vjerna

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Španjolska glumica Penélope Cruz (50) ne samo da briljira u svakoj ulozi, bilo da glumi na engleskom ili materinjem španjolskom, poznata je i po svom nevjerojatno mladolikom izgledu. Sa svojim savršenim crtama lica, bujnom smeđom kosom i blistavom kožom, Cruz nas uvijek ostavlja bez daha.

Unatoč tome što je u 6. desetljeću, izgleda kao da nema više od 25. Pitate se kako joj to uspijeva? Evo u čemu je tajna njezine njege.

1. 7-8 sati sna

Iako glumica ima pažljivo osmišljen režim njege kože, ljepote i wellnessa koji je zaslužan za njezin besprijekoran izgled, ona zna da ne postoji zamjena za dobar san.

U intervjuu 2021. godine rekla je: "Budim se oko 7.30. Svake noći trebam sedam ili osam sati sna. Ako ne radim, trudim se vježbati ujutro. Zatim doručkujem s obitelji, a ako je školski dan , pripremam svoju djecu za školu."

2. Uravnotežena prehrana i minimalan unos kofeina

Nije lako brinuti se da vam prehrana uvijek bude uravnotežena, a mnogima je posebno teško ograničiti unos kofeina, no Cruz se kune da joj dobar izbor hrane pomaže da ostane u top formi. Otrkila je da je ključ dobrog početka dana zdrav doručak. Jaja, voće, domaće žitarice ili kruh od pira, a ponekad i sok od celera, njeni su omiljeni izbori. 

"Volim organsku arabicu kavu s bademovim mlijekom, ali ne više od dvije šalice dnevno", rekla je jednom prilikom.

3. Jednostavna, ali učinkovita njega kože

Pretjerana rutina njege kože ponekad se može obiti o glavu, ali Penélope je pronašla savršenu ravnotežu. Drži se provjerenih proizvoda i jednostavne rutine.

U jednom je intervjuu izjavila da je vrlo disciplinirana kada je u pitanju zdravlje kože, te da uvijek skida šminku prije spavanja i redovito koristi SPF zaštitu tijekom dana.

4. Omiljena rutina vježbanja

Uz pomnu prehranu, Penélope redovito vježba, a otkrila je da joj je Bikram joga potpuno promijenila tijelo.

"Cijeli trening si obliven znojem. Sat traje 90 minuta, ali kad savladaš prvih 60, zadnjih 30 postaje lakše. Prije sam bila troma, ali sada mi je razina energije iznimno visoka. To je poput magije , ali tu magiju morate zaslužiti", kaže.

5. Ljepota je stanje duha

Iako ima dosljednu rutinu ljepote, wellnessa, tjelovježbe i prehrane koje igraju ključnu ulogu u njezinu besprijekornom izgledu, najvažnije je zapravo vjerovanje da joj je um iznad tijela.

Izjavila je da se najljepše osjeća kada je smirena, opuštena, prisutna i kada osjeća zahvalnost za sve što ima, jer tada ljepota najviše dolazi do izražaja.

Izvor: Sensa.mondo.rs