Od minimalističke šminke do osnovnih potrepština za zaštitu od sunca, Francuskinje ne mogu bez ovih kozmetičkih proizvoda koji su osnovni dio njihove svakodnevne beauty rutine, a i njihovi su saveznici u izdržavanju visokih temperatura i sve prisutnije vlage ljetnih dana.

SPF KREMA

Jasno, riječ je o proizvodu koji je svima prva kozmetička asocijacija na ljeto jer u prvom planu i treba biti zaštita kože od štetnih UV zraka. No, važno je pripaziti i na lice kako bi se izbjegla pojava mrlja, posebno na području čela. Stoga Francuskinje koriste i hidratantne, nemasne kreme s visokom razinom zaštite. Uostalom, svakodnevno korištenje kreme za sunčanje, sprječava i prerano starenje pa je posebno korisno učiniti ga novom, omiljenom navikom.

MICELARNA VODA

Formulirana je tako da bude nježna prema koži. Ne sadrži agresivne sastojke kao što su alkohol ili sapuni koji mogu iritirati kožu, što je čini prikladnom za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu. Sadrži pak micele, male čestice koje privlače i hvataju nečistoće, ulje i šminku s površine kože djelujući kao magnet; hvatajući nečistoće i omogućujući njihovo lako uklanjanje bez potrebe za trljanjem.

Mnoge formulacije micelarne vode sadrže hidratantne sastojke kao što su glicerin, koji pomaže u održavanju vlažnosti kože što je tijekom ljetnih dana posebno korisno, a svakodnevno može pomoći koži koja je prirodno suhi tip.

HIDRATANTNA MAGLICA

Prema vjerovanjima Francuskinja, maglica za lice neophodna je za svježu i očuvanu kožu tijekom ljetnih vrućina, a savjetovanjem sa stručnjacima poput farmaceuta nerijetko posežu za onom koja je podrijetlom iz prirodnih izvora te je obogaćena mineralima i antioksidansima. Time se koža i umiruje, a ne samo hidratizira. Ako ste skloni šminkanju tada izaberite onu koja ju tonira i učvršćuje dok istovremeno hrani kožu.

SUHO ULJE

Francuskinje su naizgled majstorice postizanja blistave kože, a jedan od proizvoda na koji se oslanjaju tijekom ljetnih mjeseci je suho ulje koje koža brzo upija, a ne ostavlja mastan ili ljepljiv osjećaj te je idealno za svakodnevnu upotrebu, a može se koristiti i za kosu i nokte.

Mnoge formulacije suhih ulja sadrže prirodne antioksidanse, poput vitamina E i esencijalnih masnih kiselina, koje pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući znakove starenja i poboljšavajući zdravlje kože. Također može pomoći u smanjenju pojave ožiljaka, strija i hiperpigmentacija.

TONIRANA HIDRATANTNA KREMA

Umjesto teške podloge, Francuskinje se tijekom ljetnih mjeseci odlučuju za laganu toniranu hidratantnu kremu. Ovaj višenamjenski proizvod pruža čistu pokrivenost dok hidratizira kožu, dajući prirodan, blistav ten. Većina ovih krema sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina ili prirodnih ulja koji pomažu u zadržavanju vlage u koži.

Pogodne su za sve tipove kože, uključujući suhu, masnu, mješovitu i osjetljivu kožu. Postoje formulacije koje su posebno razvijene za specifične potrebe kože, poput matirajućih krema za masnu kožu ili dodatno hidratantnih krema za suhu kožu. Zbog svoje lagane teksture, tonirane hidratantne kreme su manje sklone zapunjavanju pora u usporedbi s teškim puderima, što može smanjiti rizik od nastanka akni i iritacija.

Prije no što upotpunite svoju kozmetičku torbicu ovim ključnim ljetnim saveznicima pri zaštiti kože, mogli biste se inspirirati i još jednom zdravom navikom Francuskinja. Okruženi smo mnogim preparatima i ponekad je teško odvojiti vrijeme i istražiti sve vrijednosti koje se nude te kako uistinu utječu na vaš tip kože. Francuskinje imaju rješenje i za to – razgovor sa stručnjacima, a posebno farmaceutima koji će vas uvijek znati uputiti i pružiti vam savjet prilikom izbora proizvoda. Uostalom, svaka situacija je pogodna za učenje, a posebno ako je riječ o vlastitoj njezi.