Glumica i ikona stila Sarah Jessica Parker možda je najpoznatija po ulozi Carrie Bradshaw, ali i dalje osvaja svojim stilom na ekranu i izvan njega. Vjerno se pridržava nekoliko beauty trikova, a poznata je po svom afirmirajućem stavu prema starenju i prihvaćanju godina, piše Who What Wear.

Ovo su njezine 3 tajne koje su zaslužne za bezvremensku ljepotu.

1. Nigdje bez kreme sa zaštitnim faktorom

Kada su je pitali koji bi beauty savjet dala mlađoj sebi, naglasila je kako bi veliku pažnju dala kremama sa zaštitnim faktorom. Smatra da nije toliko važno koju boju ruža ili laka za nokte koristimo, kao ni to je li određeni odabir nijanse bio idealan za nas. Na kraju, ove nas pogreške neće koštati zdravlja i lijepe kože u starosti. Ipak, sunce ima izuzetno nepovoljan utjecaj na izgled naše kože, a kreme sa zaštitnim faktorom pomažu u sprječavanju pojave hiperpigmentacije, ublažavaju vidljivost bora i, prije svega, čine našu kožu zaštićenom od štetnih UV zraka.

2. Kvalitetna hidratacija je obavezna

"Netko mi je u jednom trenutku rekao da držim lice mokrim kada nanosim hidratantnu kremu jer je to cijela poanta - zadržavate vlagu", rekla je jednom prilikom. Hidratacija je osnova zdrave kože i nitko je ne bi trebao preskakati bez obzira na sam tip kože. Jednostavno, to je prvi i osnovni korak u pravilnoj njezi lica. Odabirom kvalitetnih sastojaka prilagođenih potrebama naše kože činimo je blistavijom, punijom i svježijom.

3. Za ljepotu je zaslužan pozitivan stav i optimizam

Glumica kaže kako se danas najbolje osjeća kada stavi kosu u punđu i ne nosi ništa od šminke, jer je potpuno sretna i zadovoljna osobom kakva je postala. Ljepota zaista dolazi iznutra, i baš onda kada prestanemo tragati za ljepšom i mlađom verzijom sebe, moći ćemo se zaljubiti u ovu trenutnu. Pozitivan i poticajan stav, kao i životni optimizam važni su koraci u kreiranju unutarnjeg mira koji zaista svakoga od nas čini ljepšom i zadovoljnijom osobom.

HBO MAX / Planet / Profimedia, Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia Beauty tajne Sarah Jessice Parker