S izrekom kako je upravo doručak najvažniji obrok u danu svi smo se više puta susreli. Ipak, važno je koje namirnice točno odlučujemo konzumirati za vrijeme doručka. Potrebno je odabrati nutrijente koji potiču naš organizam na pravilno funkcioniranje, naglasio je poznati dr. Joseph Salhab

Njegov savršen doručak sastoji se od samo 5 namirnica koje svi imamo kod kuće, a moguće ga je ponijeti čak i na posao ako netko nema puno vremena za mirno uživanje u prvom obroku dana. Zapravo, sama priprema izuzetno je jednostavna pa nema razloga da već sutra ne isprobate ovu kombinaciju!

Za početak, baza doručka je grčki jogurt ili kefir jer prirodno sadrže malo laktoze što ih čini dobrom osnovom prvog obroka u danu. Drugi sastojak je bobičasto voće, kao što su maline ili borovnice koje pomažu crijevnim bakterijama, a ujedno poboljšavaju našu memoriju i fokus koje su toliko bitne za radni dan. Na njih dodaje orahe kao izvor zdravih masi i omega 3 masnih kiselina, a na sve to dodaje chia sjemenke i cimet. Naime, chia sjemenke odličan su izvor vlakana zbog čega sprječavaju zatvor, a cimet ima protuupalno djelovanje.