Kada tijelo ima dovoljno snage za svoje potrebe, fokusirat će se na opskrbu vaše kose hranjivim tvarima kako bi se ona ubrzano obnavljala i konačno postala mekana i nježna. Dok posjećujemo frizere, njegujemo kosu i provjeravamo koliko je centimetara narasla u ovom mjesecu, zaboravljamo na važnost pravilne prehrane i unosa vitamina. Ono što možemo početi raditi već danas je uzimanje dodataka prehrani koji sadrže sastojke za koje je poznato da potiču rast kose.

Napravili smo stručno istraživanje za vas i otkrili da su ovo najbolji vitamini za kosu koji stvarno pomažu kod stanjivanja kose za žene starije od 40 godina. Vrijeme je za posvećivanje pravilnoj prehrani i unosu vitamina, kako bi vaša kosa za nekoliko mjeseci postigla željenu dužinu!

Vitamin B12

Vitamin B12 ima glavnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica. Kada u tijelu ima dovoljno crvenih krvnih stanica, oni prenose kisik do svih tkiva, hraneći vašu kosu. Studije pokazuju da postoji mogućnost kako vaša kosa raste brže ako imate dovoljnu količinu crvenih krvnih stanica. Za poboljšanje krvne slike i nadoknadu vitamina B12 mogu pomoći sljedeće namirnice: sir, sirutka, mlijeko i jogurt.

Biotin

Biotini su zaslužni za jaku kosu, a istraživanja su dokazala kako upravo nedostatak ovog vitamina utječe na kidanje vaše kose i učestalo ispadanje. Sve što trebate učiniti kako biste ojačali pramenove i spriječili opadanje je pravilna njega i pravilna prehrana koja uključuje jaja, orašaste plodove, banane, karfiol i krumpir.

Vitamin A

Vitamin A ima važnu ulogu u poticanju razvoja epitelnih stanica, koje uključuju kožu, kosu i lojne žlijezde. Kada se vlasište regenerira i ojača, ono proizvodi normalnu količinu sebuma i dovoljno hrani sam korijen kose. Zahvaljujući hrani koja sadrži vitamin A, možete izbjeći alopeciju i spriječiti isušivanje kose tijekom ljetnih mjeseci. Budite oprezni i nemojte se sami oslanjati na dodatke prehrani ili tablete vitamina A. Pretjerani unos ovog vitamina može stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme. Umjesto toga, oslonite se na špinat, mrkvu, mlijeko ili marelice.

Vitamin D

Vitamin D ima važnu ulogu u razvoju novih stanica u tijelu te zajedno s ostalim nutrijentima jača imunitet. Potrebna nam je zdrava količina sunčeve svjetlosti za podizanje raspoloženja i poticanje regeneracije naše kose, kože i tijela. Određenu količinu vitamina D pronaći ćete i u mliječnim proizvodima koji okrepljuju tijekom ljetnih mjeseci.

Vitamin E

Ovaj vitamin dobro je poznat svima koji brinu o ljepoti svog lica, kože općenito, a time i kose. Doista, vitamin E čuva našu ljepotu, jača korijen kose i sprječava njezin gubitak. Ako vam je vlasište suho i svrbi, a kosa kovrčava, nanošenje seruma s vitaminom E i pravilna prehrana to će popraviti za nekoliko tjedana. U međuobroku možete uživati u sjemenkama, a za ručak se počastiti piletinom, krumpirom i zelenim povrćem.

Izvor: Wanted.rs