Postoje trenuci u životu kada osjećamo nezadovoljstvo, nedostatak energije i motivacije ili se odjednom svi problemi svale na nas. Želite nešto promijeniti, ali jednostavno nemate snage, hrabrosti ili se iznova ponavljaju stare greške. Jedan citata Paula Coelha otkriva što treba učiniti u takvoj situaciji: "Ako razvijete jednu stvar, onda se mijenja sve ostalo u okolini."

Što to znači? Kada se posvetite onome u čemu vidite svijetlu točku, kada se fokusirate na dio života u kojem postoje šanse za razvoj, moguće je da će se i ostale stvari srediti. Puno je lakše, gledajući ovaj pozitivan primjer, poboljšati stvari u drugim sektorima. Jedan mali događaj može izazvati velike promjene u budućnosti. Zato napravite jedan korak, makar minimalan napor, kako biste ostvarili ono što želite. Iako vam to izgleda beznačajno, može donijeti rezultate.

Fokusirajte se na jednu stvar, a ne na više njih, pa kada tu dobijete rezultate, imat ćete više snage i motivacije da napravite dobre stvari u ostalim životnim aspektima. U ovakvim situacijama važno je da na nešto gledate s pozitivnošću - to je neka vrsta sidra ili svjetionika koji vas može povezati sa srećom, radošću, koji će postati simbol pozitivne životne transformacije.

Primjerice, promijenite nešto na poslu pa se mogu dogoditi promjene na financijskom planu, u domu, obitelji, pa onda u ljubavi i prijateljstvu... Sve u životu je jako povezano, jedno pokreće drugo. Aktivirajte se!