Život može biti pun izazova, iskušenja, problema, a jedna stvar je najvažnija - nikada ne odustati, ma koliko prepreke bile teške. Snagom volje možete sve, ali kada naiđu nevolje i problemi u jednoj stvari ne smete pogriješiti - to iskustvo nikada ne treba zaboraviti.

Sve što se događa u životu ima svoju svrhu. Čak i ona iskustva iz prošlosti koja su bila stresna i teška, na primjer prekid veze, gubitak posla, selidba u drugi grad, konflikt s članom obitelji - u svakom tom iskustvu smo nešto naučili. Bilo je teško, ali nas je ta situacija istovremeno osnažila.

Duhovni učitelj Sadhguru kaže:

"Ako ti se dogodilo zaista loše iskustvo, u stvari je to dobro iskustvo, jer je neprocjenjivo. Ono što naučiš iz nemilih momenata u životu je neprocjenjivo. Ako zaboraviš to iskustvo, budala si. Samo će budala pokušati zaboraviti. Mudra osoba se mora sjećati svakog svog neugodnog iskustva bez gorčine, bez ljutnje; ali zauvijek ostaje u tvom sjećanju, da se nikada ne bi ponovila ista situacija ponovo."

Učite iz vlastitog iskustva! Osvijestite da je ovo samo životna faza koja će proći, jer sve prođe. Od nje ostaju samo lekcije koje vas štite i sprečavaju da ponovo upadnete u slične propuste.