Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SENSU ZA SRPANJ UTKANA JE NEODOLJIVA ENERGIJA LJETA: Ne propustite i paket s knjigama za 55 kuna!

Autor Izabela Vrtar

Nova Sensa na kioscima je od petka, 1. srpnja, a iz pisma glavne urednice Izabele Vrtar doznajte što se sve nalazi u broju. Ne propustite i paket s V.B.Z. bestselerima - uz Sensu čitajte i Deepaka Chopru, Brene Brown, Louise Hay...

 novi broj otvor (2).jpg Izvor: Sensa

Kako sreća isklizne iz ruku?

„Sve što trebamo je u nama. I ono što tražimo u drugima, u pripadnosti raznim skupinama, u materijalnom – već je u nama. Imamo ono jedino što nam treba i što u sebi moramo osvijestiti, a to je – sreća“, govori mi nedavno čovjek u svojim kasnim 60-ima kojeg sam upoznala slučajno, započevši razgovor ni manje ni više nego u polju, u voćnjaku u kojem smo do tada tiho, jedno uz drugo ubirali sočne plodove ljeta. Čovjek je to koji je cijeli život istraživao, propitkivao, iskušavao, tražio, ponekad ne pripadao, ali uvijek osvještavao svoj put prema konačnom zadovoljstvu… Proputovao je pritom mnogo, čitao i upoznavao na stotine ljudi, jedno vrijeme tražio smisao u skupinama istih takvih tragača da bi na kraju sreću pronašao u selu iz kojeg je potekao, sretan i zadovoljan, sam, ali ne i usamljen…

Njegova blagost bila je opipljiva, njegovo zadovoljstvo životom nenametljivo i, stekla sam dojam, trajno. U tom polju, okružena zemljom koja u svome krugu života rađa i umire, uz rode koje ga u ovo doba godine nadlijeću elegantno i moćno, uz mirisni buket ljeta, bila sam i sama mirna. Samoodrživa. Zadovoljna i osnažena iako se to poslijepodne ništa važno u mom životu nije promijenilo. Ali jest perspektiva.

U prvim danima ljeta često završim u bakinu vrtu nakon posla, bosa u travi i prljavih ruku od fizičkog rada koji zatomljuje sav onaj koji nameće svakodnevica u gradu. Na tom spokojnom mjestu, u kojem koncept sreće dobiva boju i neba i zemlje i trave i cvijeća i svježih plodova ljeta, njegova rečenica o sreći koja je u nama sjela je prirodno i samodostatno. Da, pomislila sam, sreća je ovdje i sada, tako je jasno obasjana i kako bi mi ikada i mogla iskliznuti iz ruku?

 Izabela Vrtar.jpg
Izabela Vrtar, glavna urednica Sense
Izvor: Robert Gašpert

Što je to što se dogodi sa srećom kada se izmaknemo iz idealnih uvjeta? Kada nas drugi i drugo povlače za rukav, kada pogrešne stvari pokucaju u pogrešan trenutak, kada se ne možemo multiplicirati da bismo „multitaskali“? Dogodi se naša perspektiva. I zbog toga se uvijek vraćam mudrosti koju sam davno pročitala, a trudim je se što češće primijeniti: „Možemo biti sretni i u najtežim trenucima.“ Odnosi se to na sve emocije i izazove koje smatramo da kvare našu sreću. Bila bi to istina kada bi sreća bila nešto izvanjsko. Srećom, imamo priliku čuvati je i održavati njezin sjaj unutar nas.

P.S. Ljeto je ljepše uz Sensu i knjigu za dušu, zato ne propustite bestselere u izdanju V.B.Z.-a po posebnoj cijeni u limitiranom paketu - savršen dar sebi ili dragoj osobi! 

 1080x1920 novi broj2.jpg Izvor: Sensa

U novom broju Sense čitajte:

Energetski uzlet u ljeto
Vrućina grije i koliko god nam to može odgovarati kada smo u ravnoteži, toliko nam može biti izazovno ako nismo. Prema ajurvedi, tijekom ljeta u fokusu je pitta doša, a Jelena Malenović, instruktorica joge i autorica bloga 'Spice Sunshine', podijelila je s nama jednostavne i učinkovite načine za balansiranje vrele energije ljeta

 Energetski uzlet u ljeto.jpg Izvor: Sensa

Prirodno protiv upalnih procesa
Glasoviti njmački liječnik i psihoterapeut Ruediger Dahlke nudi savjete kako trajno i prirodno ojačati imunitet

 Ruediger Dahlke.jpg Izvor: Sensa

Mali rituali za veliko opuštanje prema vašem horoskopskom znaku
Kad uskladimo sve što nam pruža priroda, poput eteričnih ulja, hidrolata i čajeva, kristala i raznih načina njege tijela i uma s vlastitim zvjezdanim profilom, možemo postići makismalan učinak odmora i obnavljanja. Predlažemo vam male rituale koje možete osmisliti za sebe i postići veliko opuštanje.

 Mali rituali za veliko opuštanje.jpg Izvor: Sensa

Novi broj Sense prelistajte ovdje.

 novi broj otvor (2).jpg Izvor: Sensa

 novi broj otvor2.jpg Izvor: Sensa

Najnovije