Svakoga od nas s vremena na vrijeme preplave osjećaji, senzacije koje manifestiraju naš unutarnji nemir i nezadovoljstvo. U takvim se situacijama često osjećamo kao da stojimo u mjestu i nemamo pravi odgovor na pitanja – kako se pokrenuti, kako promijeniti situaciju, u kojem smjeru krenuti za više zadovoljstva životom koji živimo?

Na ta i mnoga druga pitanja odgovore potražite na Sensa vikendu koji ovog proljeća organiziramo u intimnoj atmosferi prekrasnog turističkog sela Vuglec Breg, smještenog u srcu Zagorja, samo 40 kilometara udaljenog od Zagreba, ali kao miljama udaljenog od gradske vreve i stresa. Upravo takvo mjesto savršeno je za Sensa vikend koji smo posvetili kvalitetnom odmoru uz opuštajuće vježbanje u jutarnjim satima, kreativne radionice, predavanja koja će nam pomoći da uđemo dublje u svoje emocije i njihove manifestacije te satove tehnika koje nam pomažu da samostalno resetiramo tijelo i pronađemo njegov prirodni osjećaj mira.

S nama su na Sensa vikendu…

Profesorica Andrea Vidmar, NLP savjetnica, mental/wingwave/magic words coach i instruktorica theta healinga, održat će radionicu o otpuštanju stresa pomoću metode progresivne relaksacije mišića, koju je osmislio američki liječnik Edmund Jacobson i koja je uključena u zdravstvene sustave mnogih zemalja. Svrha ove metode jest da bolje upoznate vlastito tijelo i naučite prepoznati signale stresa kako biste pravodobno mogli primijeniti metodu opuštanja te samostalno postići dobro i opušteno stanje. Stres i strah uzrokuju refleksnu napetost mišića pa se opuštanjem mišića postižu osjećaj mira, bolja prokrvljenost organizma i drugi blagotvorni učinci za zdravlje.

Učiteljica joge Senka Ljubić pripremila je nježne i opuštajuće satove, jogu nidru ili jogijski san za večernju relaksaciju kroz tijelo, osjete i najdublje želje srca, što otpušta stres i tako omogućava zacjeljivanje emotivnih povreda. U jutarnjim terminima Sensa vikenda polaznike čekaju setovi asana chakra flow i chandra slow. Asane prvog sata osmišljene su da osvježe energetski sustav i podignu energiju od korijenske do krunske čakre, što osnažuje energiju i donosi sklad. Chandra slow sat laganijeg je tempa, u kojem su naglašeni pretkloni i otvaranje kukova iz sjedećih položaja, što dubinski obnavlja i tijelo i um.

Executive coach Sonja Runkas predstavit će kreativnu i intuitivnu radionicu Points of You na kojoj ćete pomoću asocijativnih kartica imati priliku upoznati razne dijelove sebe i sagledati važne trenutke života iz nove perspektive. Kartice se koriste u coaching procesima jer omogućavaju neočekivane uvide, razmišljanje izvan okvira te otključavanje duboko zatomljenih emocija i blokada.

Leadership coach Mirta Fraisman Čobanov u svojoj je praksi radila sa stotinama pojedinaca i kompanija na povećanju i realizaciji osobnih potencijala, urođenih talenata i produktivnosti. U središtu njezina djelovanja je emotivna inteligencija koju smatra nužnom u vođenju sebe i drugih. Na Sensa vikendu održat će predavanje o uspješnoj komunikaciji u privatnom i poslovnom životu za postizanje više razumijevanja i sebe i drugih. Uvide i praktične savjete Mirte Fraisman Čobanov moći ćete iskoristiti za poboljšanje komunikacije i odnosa s „teškim“ osobama i onima s kojima često niste na istoj „valnoj dužini“, ali i ukloniti prepreke koje su česte u obiteljskim i prijateljskim odnosima.

Danijela Medaković,certificirana praktičarka Tehnike emocionalne slobode (EFT), na početku Sensa vikenda pomoći će vam da se relaksirate i naučite kako to činiti svaki dan pomoću tzv. tapkanja, tehnike koja je osvojila svijet i koju brojni terapeuti koriste u rješavanju različitih trauma. Ova tehnika pokazala se učinkovita protiv manifestacija stresa u tijelu, ali i za rješavanje zdravstvenih tegoba te pri prestanku pušenja. Tijekom radionice tapkanjem prstima po određenim točkama tijela stimuliraju se energetski meridijani i izgovaraju afirmacije te tako otklanjaju emocionalne blokade, strahovi i zamrznute traume.

Ana-Marija Jagodić-Rukavina,magistra kineziologije i utemeljiteljica BHS-a, Body Healing Story metode koja spaja ljekovita svojstva glazbe, pokreta i misli s ciljem dovođenja tijela u prirodnu ravnotežu. Na ovaj način potiče se prirodna inteligencija tijela koje se može samoizliječiti, obnavljati i uzdizati. U trenutku kada tijelo i um dovedemo u harmoniju, spremni smo za promjenu percepcije, novi pogled na život, ozdravljenje i višu razinu svijesti.

Renata Lovrenčić, Cvjetna Galerija RL Vrsna floristica, zaljubljenica u cvijeće i kreatorica jedinstvenih cvjetnih aranžmana i dekoracija  održati će na 21. Sensa vikendu CVJETNU RADIONICA  - cvjetne dekoracije inspirirane Uskrsom. 

O mjestu održavanja Sensa vikenda

Turističko selo Vuglec Breg plod je stvaralačke i romantičarske vizije obitelji Vuglec, koja je željela baštinu svojih predaka, starih Vugleca, pretvoriti u trajnu vrijednost. Ideja vodilja bila im je stvaranje jedinstvenog ambijenta za vrhunski ugođaj i potpuni užitak u prirodnom okruženju prelijepog Hrvatskoga zagorja. Cijelo imanje prostire se na više od 12 hektara površine, a s vrha, približno 300 metara nadmorske visine, pruža se prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke. Ovo mjesto savršena je kulisa za bijeg od svakodnevice i povratak svojoj pravoj prirodi uz bogatu gastronomsku i enološku ponudu.

Obnovljeni Vuglec Breg sastoji se od nekoliko autohtonih zagorskih hiža uređenih za smještaj gostiju te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare. Pokraj restorana, uz prve redove vinograda, smještena je sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom. Na sjevernoj strani Vuglec Brega nalazi se štala za konje, malo jezero, dva igrališta za tenis i mali nogomet, dječje igralište, travnjaci te staze za šetnju.

Više na www.vuglec-breg.hr

Dođite na 21. Sensa vikend i proslavite početak proljeća s nama i našim predavačima!

ARANŽMAN 21. SENSA VIKENDA uključuje:

- dva puna pansiona (doručak, ručak, večeru)

- sat relaksacije

- satove joge

- radionice i predavanja

- aktivnost iznenađenja

- razgledavanje vinarije Vuglec, uz priču o proizvodnji vina na Vuglec Bregu te degustaciju pjenušca i vina uz posluženi domaći kruh i sir

- mali dar pažnje

Cijena, uvjeti i kontakti

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (odnosi se na dvokrevetne sobe u hižama Mica, Jana i Jagica) iznosi 1490 kuna. Članovi Sensa kluba imaju pravo na 10% popusta! Za sve rane uplate do 22. ožujka odobrava se dodatan popust od 10%!

Prijevoz na relaciji Zagreb - Vuglec Breg - Zagreb nije uračunat u cijenu a isti iznosi 110 kuna.

Boravišna pristojba i osiguranje nisu uračunati u cijenu (6 kuna po osobi i noćenju).

REZERVACIJE I INFORMACIJE na broj  +385 91 6500 764 i e-mail sensa@adriamedia.hr

Podaci za uplatu: 

Primatelj: Adria Media Zagreb d.o.o.

Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb

Svrha: SENSA VIKEND

Poziv na broj: SE-194806

IBAN: HR 5524020061100813723

Potvrdu o uplati (možete snimiti pametnim telefonom) i osobne podatke pošaljite na e-mail adresu sensa@adriamedia.hr

OSOBNI PODACI:

Ime i prezime: 

Ulica i kućni broj:

Poštanski broj i mjesto:

E-mail adresa:

Mobitel / telefon:

Napomena (obavezno navesti):

*Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu organizacije Sensa vikenda.

*Navesti koristite li organizirani autobusni prijevoz na relaciji Zagreb - Vuglec Breg - Zagreb (nužna nadoplata).

*Organizator projekta Sensa vikend zadržava pravo na izmjene u programu.

Profimedia/Shutterstock, Robin Pretković Dragi naši čitatelji, 21. Sensa vikend u Vuglec Bregu u Krapini je RASPRODAN! Snaga za promjenu je u vama, dopustite joj da izađe na površinu! Svi koji ste se prijavili uživajte od 5. do 7. travnja na 21. Sensa vikendu u Vuglec Bregu u Krapini. Napunite se svježom energijom te naučite kako se nositi sa stresom i emocijama uz pomoć vrhunskih stručnjaka iz područja zdravlja te duhovnog i osobnog razvoja. U zelenom srcu Zagorja, okruženi bajkovitom prirodom i spokojem, pronađite u sebi snagu i prirodan mir te usvojite tehnike koje će vam pomoći da se bolje nosite sa stresnim izazovima svakodnevice. Svi ostali, vidimo se na sljedećem Sensa vikendu!