Najutjecajnija konferencija zdravstvenog turizma u regiji, Crikvenica International Health Tourism Conference, održati će se 4. i 5. studenoga 2021. godine devetu godinu zaredom u Hotelu Katarina u Selcu. Organizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, a suorganizatori su već tradicionalno Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije Thalassotherapia Crikvenica i Poliklinika Terme Selce. Ove godine u hibridnom izdanju, konferencija se tradicionalno održava na engleskom jeziku, a okupit će svjetski priznate stručnjake s područja zdravstva, turizma, marketinga i obrazovanja, a sve s ciljem kako bi se razmotrili najnoviji trendovi u zdravstvenom turizmu, razmijenila iskustva te pronašli novi načini komuniciranja u ovim pandemijskim vremenima.

"Iako i ove godine COVID-19 puni novinske stupce i naslovnica portala, u našem okruženju ne prestaje potreba za zdravstvenim uslugama niti zdravstvenim turizmom općenito, a Kvarner i Crikvenica imaju puno za ponuditi svima kojima je potreban oporavak, bogat
morski zrak i blaga klima. Uvjeti poslovanja i promocije poprimaju u potpunosti rješenja i poglede na postavke i razvoj raznovrsne turističke ponude, osobito zdravstvenog turizma, a ugledni govornici podijeliti će svoja znanja i iskustva", rekao je doc.dr.sc Vladimir
Mozetič, dr. med., predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, uz kojeg će na konferenciji sudjelovati, između ostalih, dr. Mario Škugor, endokrinolog i direktor za edukaciju ugledne američke Klinike Cleveland, Velimir Šonje, ekonomski analitičar, i mnogi
drugi. Jadran-galenski laboratorij naslovni je pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja konferencije CIHT.

CIHT kroz godine ugošćuje vrsne stručnjake iz cijeloga svijeta koji količinom znanja i iskustva čine dragocjen kapital u daljnjem napretku i promicanju zdravlja i zdravstvenog turizma u regiji. I ovogodišnja, deveta po redu CIHT konferencija, nastavlja doprinositi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi, naglašavati strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj uz efikasno povezivanje na inozemno i domaće tržište. Uz vrhunske predavače prioritet konferencije je što bolja kvaliteta sadržaja koji obiluje zanimljivim, edukativnim, inovativnim i aktualnim temama i radionicama.

Marijana Biondić
Sensa Marijana Biondić

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić, idejna pokretačica CIHT konferencije, istaknula je kako je iznimno ponosna na još jedno izdanje konferencije, koje će, kako kaže, biti najbolje dosad:

”Ova turistička godina je potvrdila položaj i značaj Kvarnera kao omiljene EU destinacije. Sigurna, pouzdana, sa sve kvalitetnijom ponudom smještaja i doživljaja, Rivijera Crikvenica kreće u puni turistički zamah, a zdravstveni turizam ima priliku predvoditi taj trend.”
Ujedno je zahvalila pokroviteljima koji su ove godine podržali konferenciju: Ministarstvu turizma i sporta, Ministarstvu zdravstva, Jadran-galenskom laboratoriju d.d., Primorskogoranskoj županiji, Turističkoj zajednici Kvarnera, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Hrvatskoj gospodarskoj komori, Gradu Crikvenici, hotelskoj kući Jadran d.d. iz Crikvenice, kao i partnerima, te brojnim drugima bez kojih ovogodišnje izdanje CIHT-a ne bi bilo moguće.

Program 9. CIHT konferencije možete pronaći na POVEZNICI, a OVDJE više informacija kako pratiti program i sudjelovati u njemu.