Croissant je jedan od najpopularnijih pastry proizvoda na svijetu. Hrskav izvana, mekan iznutra, već na prvi griz donosi ultimativan gastro doživljaj. U Francuskoj posjeduje kultni status, no svoje ljubitelje ima po cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Najviše ga volimo jesti za doručak, uz kavu ili matcha latte, a poseban gušt je vikendom, kada možemo izdvojiti više vremena i polako uživati u svakom zalogaju.

Ove sezone jedna od najomiljenijih craft pekarnica Bread Club i moderni well-being brend Materia donose pravu poslasticu za sve gurmane – Croissant s punjenjem od Matche. Spoj tradicionalnog istoka i modernog zapada u ovoj kreativnoj kulinarskoj kreaciji ističe najbolje od oba svijeta. Sastoji se od prhkog tijesta, s prozračnim, putrastim unutarnjim dijelom, confiturom od listića zelenog čaja i laganom slastičarskom kremom od Materia matcha praha i goji bobica. Matcha croissant rezultat je uzbudljive suradnje dva popularna hrvatska brenda, a predstavljen je na cool eventu, koji se održao na terasi Bread Club-a u Vlaškoj.

Materia&Breadclub3.jpg
Marina Rendulić 

Osim u croissantu, gosti su mogli uživati u keksićima od matche i bijele čokolade, matchi latte i Pieni, "easy to drink" pjenušcu, koji na prvu osvaja svojim aromama, lepršavošću i zavodljivim okusom. Atmosferu je oplemenio divan glas Tene Vodopije, a na klavijaturama ju je pratio Vid Hribar.

Maja Blažević, osnivačica brenda Materia pozdravila je sve okupljene i najavila zajedničku suradnju: „Jako nam je drago što se dogodila sinergija svima nam omiljenog Bread Club-a i Materie i što smo napravili ovaj jedinstven proizvod na hrvatskom tržištu, spoj croissanta i matche“.

Darko Kušić, voditelj pastry sekcije u Bread Club ukratko je predstavio novi proizvod u ponudi: „Napravili smo croassaint u nešto manjoj verziji i u njemu je matcha u dva oblika – confitura od listića zelenog čaja i diplomat krema od matche, a gore smo još posuli goji bobice, koje su dale pomalo kiselkasti štih.“Matcha croissant dio je limitirane ponude Bread Cluba – zasad će biti dostupan isključivo četvrtkom.

Materia&Breadclub4.jpg
Marina Rendulić 

Od samog početka ova popularna artisan bakery stekla je brojne obožavatelje, prvenstveno zahvaljujući sjajnim proizvodima vrhunske kvalitete. Jedini u Hrvatskoj nude kruh od isključivo prirodnog kvasca, odnosno sourdougha ili kiselog tijesta – jedini sastojci su brašno, sol i voda, a sve se radi ručno, iz temelja. Tempiranje vremena i brzine izrade u pojedinim fazama proizvodnje, prilagođavanje temperature, poticanje i zaustavljanje fermentacije, razvijanje okusa, korištenje tehnika miješanja, laminacije i oblikovanja tijesta te vrhunske namirnice i bogate kreme vlastite izrade sastavni su dio BC pastry kreacija. I upravo zato je svaka od njih jedinstvena.

Materia&Breadclub5.jpg
Marina Rendulić 

Materia je moderan lifestyle brend koji promovira well-being i dugovječnost kroz kvalitetne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi. Istoimena Premium Ceremonial Grade Matcha u samo godinu dana postala je broj 1 izbor brojnih ljubitelja zdravog života, ali i onih željnih promjene i boljih životnih odabira. Dolazi direktno iz Japana, što znači da je uvijek svježa, vibrantno zelene boje i prepuna antioksidansa. Uz matchu, u svom asortimanu Materia ima i pripadajući pribor za njezinu pripremu, minimalističku, off-white bijelu prostirku za vježbanje i stylish bocu za vodu od eco-friendly materijala tritana.

Karla Zelic.jpg
Marina Rendulić