Ideja urbanog piknika u formi galerijskog dokoličarenja rođena je još prije nekoliko godina na relaciji Pula - Bruxelles kada je kustosica Paola Orlić prvi put takav piknik organizirala u pulskoj galeriji Makina. Pretvarajući galerijski prostor u pseudolivadu, pulskoj je publici, ugodno smještenoj između mirisnih grmova cvijeća i aromatičnog bilja predstavljen koncept inverzije forme vernissagea, kada su hrana i piće pretvoreni u glavni medij komunikacije kreativnih ideja. 25. travnja priliku za kreativnom razmjenom ideja, hrane i pića ima zagrebačka publika.

Urbani piknik vraća vrijeme kad smo se družili bez žurbe

Kakav okus imaju tratinčice i ljubičice u hrani? Kako se osjećaji prevode u okuse ili hranom evociraju stanja i sjećanja? Na koji se način prirodni godišnji ciklusi odražavaju u suvremenim kulinarskim eksperimentima, otkrit će poznata istarska masterchefica Doris Cerin.

U Velvetu će nastupiti i ponuditi na kušanje svoje proizvode brojni drugi; maslinarka Nicoletta Balija, jedini hrvatski proizvođač šafrana Alessandro Candotti, proizvođač kozjih sireva Aleš Winkler iz Stancije Kumparička i slavni vinar Franco Cattunar s više od dvadeset vinskih sorta. Istarskoj gastroekipi pridružit će se i dizajnerica, ilustratorica, kuharica BooBoo Tannenbaum s Kexom (i ponekom značajnom pitom!) za podizanje razine serotonina te raznim pripadajućim crtarijama bez kojih ne možete otići doma.

Urbani piknik pokušat će izvući i ono najbolje iz nas: vratiti izgubljeno vrijeme u kojem smo se znali družiti bez žurbe, a u hrani uživali polako. I tako kultivirati plemenitu dokolicu iz koje se rađaju najsjajnije ideje.

Tko se ne bi želio pridružiti?