Svaki element predstavlja različite kvalitete i karakteristike koje se mogu odraziti na vaš izbor uređenja doma. Razumijevanje ovih elemenata pomoći će vam stvoriti uravnoteženo i skladno okruženje. Uz ovaj članak i Pevex akcije uredite svoj dom baš po svom “guštu”!

Vatra

Vatreni znakovi (Ovan, Lav i Strijelac) povezani su sa strašću, energijom i kreativnošću. Da biste uključili element vatre, koristite tople boje poput crvene, narančaste i žute. Ukrasite svijećama, ukrasima za kamin i živim umjetničkim djelima kako biste u svoj prostor udahnuli toplinu i vitalnost.

Zemlja

Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) su prizemni, praktični i cijene stabilnost. Kako biste unijeli element zemlje u svoj dekor, odlučite se za neutralne boje poput bež, smeđe i zelene. Uključite prirodne materijale kao što su drvo, kamen i biljke kako biste stvorili osjećaj stabilnosti i povezanosti s prirodom.

Zrak

Zračni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodenjak) su intelektualni, komunikativni i društveni. Kako biste prihvatili element zraka, odaberite svijetle i prozračne boje poput pastelnih i bijelih. Uključite otvorene prostore, prirodno svjetlo i ogledala kako biste stvorili atmosferu otvorenosti i komunikacije.

Voda

Vodeni znakovi (Rak, Škorpion i Ribe) su intuitivni, emotivni i osjetljivi. Kako biste uključili element vode, odaberite umirujuće boje poput plave i zelene. Ukrasite lepršavim tkaninama, vodenim elementima i umjetničkim djelima koja prikazuju vodene scene kako biste stvorili umirujuću i spokojnu atmosferu.

Horoskopski znak pod kojim ste rođeni, poznat i kao vaš sunčev znak, može ponuditi dragocjene uvide u vaš osobni stil i sklonosti. Istražimo kako pomoću astrologije ukrasiti svoj dom.

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Ovnovi su odvažni i strastveni. Odlučite se za jarke i energične boje poput crvene i narančaste. Upotrijebite upečatljiv namještaj i odvažne uzorke kako biste odrazili svoju dinamičnu osobnost.

Bik (20. travnja – 20. svibnja)

Bikovi cijene udobnost i luksuz. Odaberite zemljane tonove i uključite plišane teksture poput baršuna i umjetnog krzna. Investirajte u kvalitetan namještaj i stvorite udobne kutke za opuštanje.

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Blizanci su svestrani i prilagodljivi. Prihvatite kombinirani pristup svom uređenju, uključujući različite boje i uzorke. Stvorite prostor za intelektualnu stimulaciju s policama za knjige i udobnim kutkom za čitanje.

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Rakovi su brižni i orijentirani na dom. Odlučite se za umirujuće boje poput blijedo plave i zelene. Koristite meku rasvjetu i udoban namještaj kako biste stvorili ugodno utočište.

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Lavovi su kreativni i vole svjetla reflektora. Odaberite tople i jarke boje poput zlatne i kraljevsko ljubičaste. Uključite upečatljive komade, odvažna umjetnička djela i određeni prostor za zabavu gostiju.

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Djevice su praktične i orijentirane na detalje. Odlučite se za minimalistički i organizirani pristup uređenju. Odaberite neutralne boje i uložite u rješenja za pohranu kako biste održali prostor bez nereda.

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Vagama je važna ravnoteža i sklad. Koristite paletu boja s nježnim pastelnim bojama i unesite simetriju u svoj dekor. Udobnim rasporedom sjedećih mjesta stvorite prostor za druženje.

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Škorpioni su tajanstveni i intenzivni. Odaberite duboke i bogate boje poput bordo i crne. Uključite elemente tajnovitosti i intrige s prigušenim osvjetljenjem i senzualnim teksturama.

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

Strijelci su pustolovni i vole istraživati. Odlučite se za jarke i odvažne boje poput ljubičaste i tirkizne. Uključite elemente putovanja i kulturne raznolikosti kroz umjetnička djela i ukrasne predmete.

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Jarci su ambiciozni i cijene tradiciju. Odaberite bezvremenski i elegantan stil uređenja s neutralnom paletom boja. Uključite elemente uspjeha i stabilnosti u organizirane radne prostore.

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Vodenjaci su inovativni i neovisni. Prihvatite moderan i eklektičan stil uređenja sa svijetlim i futurističkim bojama. Uključite tehnologiju i jedinstvena umjetnička djela u svoj prostor.

Ribe (19. veljače – 20.)

Osobe u znaku Riba su sanjive i umjetničke. Odlučite se za nježnu i eteričnu paletu boja s nijansama plave i boje lavande. Stvorite umirujući i inspirativan prostor s umirujućom glazbom i udobnim tekstilom.