Često su trenuci provedeni s kućnim ljubimcima emotivni i zabavni pa ih želimo pamtiti zauvijek. Vjerojatno zato vlasnici svoje ljubimce često fotografiraju, ali te fotografije uglavnom ne prikazuju onu ljepotu koju u tom trenutku proživljavaju. Snimiti ekspresiju njuške ljubimca, njegov skok, trk... nije lak zadatak. Zapravo, donedavno nije bio lak zadatak.

Naime, na tržištu se pojavio Huawei Pura 70 Ultra, pametni telefon kojega nazivaju i kraljem mobilne fotografije, i to ne bez razloga. Kamera je opremljena značajkom Ultra Speed Snapshot, što ukratko znači da ima moć fotografiranja vašeg ljubimca dok doslovno juri. Što to zapravo znači, pitali smo poznatog fotografa Mateja Dokića koji je među prvima imao čast isprobati čari kamere Huawei Pura 70 Ultra, a u rezultat se možete uvjeriti uživajući u spektakularnim fotografijama čopora wild_westk9, psećih influencera s TikToka.

Što je potrebno za snimanje dobre fotografije?

- Za snimanje dobre fotografije ljubimca, ako govorimo o pokretu, akciji, potreban je fotoaparat, odnosno mobitel koji pruža mogućnost tehničkih postavki pri fotografiranju, primjerice Huawei Pura 70 Ultra. Jedan od tehničkih preduvjeta dobre fotografije jest mogućnost zamrzavanja pokreta, a to se postiže kratkom ekspozicijom, odnosno kratkom brzinom zatvarača. Ovisno o situaciji, brzina bi trebala biti postavljena minimalno na 1/500 sekundi. Takve postavke imaju napredniji mobiteli i fotoaparati. Postoje i različiti modaliteti snimanja u naprednijim mobitelima koji pružaju već definirane postavke ovisno o motivu snimanja - kaže Matej Dokić koji je svoj fotografski izazov - snimiti pse u trku i skoku te dojmljive portrete vlasnika i njihovih ljubimaca – ispunio s pomoću pametnog telefona Huawei Pura 70 Ultra s inovativnom i naprednom tehnologijom fotografiranja, vrhunskog dizajna i originalnog stila.

Huawei.jpg
Matej Dokić Snimljeno s HUAWEI Pura 70 Ultra

- Što se portreta tiče, savjetovao bih da se ljubimac ne fotografira na direktnom suncu zbog jakog kontrasta. Idealno bi bilo da je ljubimac u hladu okrenut prema strani odakle dolazi najviše svjetla. Treba pripaziti da u pozadini ne bude jako sunce - savjetuje fotograf Dokić kojemu je Huawei Pura 70 Ultra kamera s Lighting Pop-Out značajkom uvelike olakšala snimanje.

Kako se kamera automatski izvlači prilikom snimanja, može se dobiti više svjetlosti nego inače pa tako nastaju najbolje fotografije, čak i u noćnim te izrazito sunčanim uvjetima kakvi su bili tijekom snimanja ovih psećih influencera.
Osim s pomoću Huawei Pura 70 Ultra pametnog telefona s Huawei XD Motion Engine tehnologijom s autofokusom nevjerojatne točnosti i brzine, kako se još može uspješno snimiti ljubimca.

IMG_20240614_111755.jpg
Matej Dokić Snimljeno s HUAWEI Pura 70 Ultra

- Dobra fotografija psa temelji se na jednom triku - zapovijedi čekaj! Gdje god postavili psa, ako kažemo čekaj i on čeka, već imamo dobru fotku. Dodatne opcije su "mahni bok" ili "naklon" kada pas čeka u nekoj zabavnoj pozi – savjetuje trener pasa Holden Kekez dodajući kako uvijek pali i podmićivanje poslasticama kao nagradom.

Matej Dokić Uz Huawei pametni telefon

I još jedan dobar savjet: psi reagiraju na zvukove pa nije loše zviždukati ili puštati zvukove iz mobitela. Uvijek se dogodi trenutak u kojem pas podigne uši ili nagne glavu.

Više informacija o pametnom telefonu Huawei Pura 70 Ultra potražite na službenim stranicama kompanije Huawei. Sadržaj nastao u suradnji s brendom Huawei