Na festivalu će biti predstavljena enološka i gastronomska ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije, baš kao što će se svojim delicijama predstaviti i ostale zemlje regije. Cilj festivala je promocija domaće gastronomije i enologije te prezentacija Hrvatske kao uzbudljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.

Posjetitelji festivala imat će priliku uživati u ponudi preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode i kupiti ih po nižim cijenama, razmjeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove. U popratnom će programu posjetitelji festivala imati priliku popratiti kuharske egzibicije vodećih domaćih i inozemnih kuhara, slastičara, autora kuharica, gastro blogera. Tu su i kuharske radionice i tečajevi na kojima će vrsni chefovi pomoći posjetiteljima da savladaju brojne kulinarske trikove.

I ljubitelji vina će doći na svoje. Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, imaju priliku sudjelovati na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznati se s rijetkim sortama i pratiti atraktivna predavanja enologa, sommeliera, vinskih kritičara.

Dnevna ulaznica na festival stoji 35 kuna, za sva tri dana je 90 kuna, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulaz. Festival je otvoren u četvrtak od 14 do 19 sati, a u petak i subotu od podneva do 20 sati.