On je najobičnija, a opet najvažnija stvar na svijetu. Prisutan je svuda oko nas, godišnje ga jedemo na tone, uzimamo ga zdravo za gotovo, a najčešće i ne znamo od čega se sastoji. Kupujemo ga, bacamo ga, ne razmišljamo otkud je došao, tko ga je spravljao i ima li u njemu ičega dobroga za nas. Kruh je omiljeni prilog, ali i omražena namirnica kad je zdravlje u pitanju. No, znale su generacije prije nas, to ne mora biti tako.
Jer kada sami spravimo svoju štrucu kruha, on postaje zvijezda naših obroka. On je odraz naših afiniteta, truda, ukusa pa i osjećaja. Jer koliko je ljudi, toliko je i kruhova. Pa zašto smo onda odustali od te jednostavne radnje koja donosi toliko zadovoljstva? Kad nakon nekoliko sati truda i slatkog iščekivanja naše malo umjetničko djelo izađe iz pećnice, taj trenutak baš uvijek izmami osmijeh na lice jer rijetko koje jelo koje sami spravljamo donosi toliko sreće.
A ako i sami spravljate svoj kruh, voljela bih vidjeti vaše fotografije i recepte. Pištite nam na sensa@adriamedia.hr ili nam se javite putem naše Facebook stranice i inspirirajte ostale na tu malu, a veliku promjenu u kuhinji!
Male, a velike promjene obilježile su svih 100 brojeva Sense koji su iza nas. Meni su proletjeli u trenu, ali tako je to kada uživaš u onome što radiš. Sretna sam što ste i vi, naši dragi čitatelji, i nakon toliko brojeva i dalje s nama. Stoga, rastimo i razvijajmo se i dalje zajedno, volimo i ljubimo iskreno, ne zatvarajmo srce… Sve što trebamo već je u nama, podsjećajmo se na to svakoga mjeseca, zajedno!