Što bismo zapravo trebali jesti?
Danas kad smo više nego ikad bombardirani informacijama o 'zdravoj' prehrani, a prehrambene preporuke izmjenjuju se iz dana u dan, svatko će se u jednom trenutku neminovno zapitati: Što bismo zapravo trebali jesti?
Moderni nutricionizam sklon je prehranu svoditi na brojke pa očekujemo da nam nutricionisti kažu koliko točno grama zelenog povrća moramo pojesti, koliki mora biti omjer masnoća, bjelančevina i ugljikohidrata u našoj prehrani, da nam razjasne trebaju li se neke namirnice konzumirati zajedno ili odvojeno, u koje doba dana ih je najbolje jesti i sl. Tražimo koncizna pravila izvana i vrlo smo često zbunjeni kontradiktornim informacijama, što može dovesti do nemira i zbunjenosti kad razmišljamo o tome što ćemo sljedeće pojesti ili ponuditi svojoj djeci. No sve je mnogo jednostavnije nego se čini!
Dunja Gulin vas poziva da joj se pridružite na ovom predavanju/razgovoru na Sensa danu u Maksimiru u subotu 21. 5. 2016. od 15 do 16 sati na maloj pozornici i zajedno pokušate doći do odgovora na pitanje što bismo zapravo trebali jest.