Sastojci:
- 1 šaka baby špinata
- 1 avokado
- 1 tikvica
- 1 šaka mikrobilja (po izboru)
- 1 šaka edamame mahuna ili graška
- 1 šalica kvinoje
Zeleni dresing:
- 1 vezica peršina
- 2 šake svježeg bosiljka
- nekoliko listova svježe mente
- maslinovo ulje
- rižin ocat
- med
- dijon senf
Priprema:
Isperite dobro kvinoju. Skuhajte je u dvije šalice vode u otvorenoj posudi, s malo soli. Kada se kvinoja skuha, maknite je s vatre i poklopite na 5 minuta. Edamame kratko blanširajte, kao i baby špinat. Svježu tikvicu narežite na tanke trakice pomoću spiralizatora ili nožića za guljenje.
Zeleni preljev: U multipraktik stavite sve sastojke, posolite i miksajte dok smjesa ne postane svilenkasta i gusta. Na dno posude za posluživanje rasporedite kvinoju, a zatim redajte sve ostale sastojke. Buddha bowl možete obogatiti mješavinom crnog i bijelog sezama te sjemenkama suncokreta.
Ovo je jelo prepuno važnih nutrijenata, a lako se priprema. Edamame je bogat bjelančevinama, kao i kalcijem, vlaknima i vitaminom A.