RECEPT ZA CHEESECAKE S PIREOM OD BUNDEVE: Prava jesenska poslastica za cijelu obitelj

Čak i ako niste osobiti ljubitelji bundeve, dajte priliku ovom sezonskom cheesecakeu!

Shutterstock

U pripremi podloge možete koristiti petit kekse, speculaas kekse ili neke druge kekse koji su vam se dosad pokazali kao dobar izbor. U slast!

Cheesecake s pireom od bundeve

Sastojci za podlogu:
80-100 g rastopljenog maslaca
300 g keksa po izboru
1 bjelanjak

Sastojci za nadjev:
800 g krem sira
450 g pirea od bundeve
200 g smeđeg šećera
50 g glatkog brašna
5 jaja
1 žumanjak
400 ml slatkog vrhnja
cimet
30 g nasjeckanih oraha
3 žlice karamel preljeva

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a kalup za torte promjera 22 centimetara dobro namastite i obložite papirom za pečenje. Veću količinu vodu stavite na vatru da zavrije. Omotajte dno i stranice kalupa s tri sloja prozirne folije, a zatim s tri sloja aluminijske folije kako bi kalup tijekom pečenja ostao suh. Pripremite i veći kvadratni lim za pečenje, a u njega presavijte i stavite čistu kuhinju krpu.

U blenderu ili multipraktiku blendajte kekse, dodajte maslac pa kratko pulsirajte. Smjesu lagano utisnite u kalup i pecite deset minuta. Izvadite iz pećnice, premažite bjelanjkom i pecite još tri minute. Za nadjev stavite krem sir u veću zdjelu te ga miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, šećer, i brašno pa ponovno miksajte dok se sastojci ne sjedine. Nemojte gasiti mikser, ali oprezno i postupno dodajte jaja i žumanjak. Nadjev izlijte na podlogu od keksa, a kalup za tortu stavite na kuhinjsku krpu u lim za pečenje. U lim za pečenje ulijte kipuću vodu tako da dođe do polovica stijenka od kalupa za tortu. Pecite deset minuta, zatim smanjite temperaturu na 110 stupnjeva i pecite još 1 sat i 30 minuta.

Isključite pećnicu, malčice rastvorite vrata pećnice i ostavite tortu tako da se hladi otprilike dva sata. Izvadite iz pećnice i ohladite preko noći. Ohlađenu tortu od sira oprezno izvadite iz kalupa i prebacite na stalak za torte. Slatko vrhnje istucite u šlag, a orahe ugrubo nasjeckajte. Šlag žlicom nanesite na kolač, pospite s malo cimeta i nasjeckanih oraha pa pokapajte preljevom od karamele prije posluživanja.U slast!

Izvor: skuhaj.story.hr