Uskrs je proljetni blagdan koji u nama budi najljepše emocije, toplinu i veselje, a upravo je ove motive potrebno slijediti i prilikom odabira slastica koje će krasiti naš uskrsni stol. Pinca i uskrsna pletenica najpoznatiji su sadržaji koji se najčešće nalaze na blagdanskom jelovniku, a s vama danas dijelimo jedan jednostavan, ali zanimljiv prijedlog.
Ako slijedite veganski tip prehrane ili samo želite probati nešto novo, Nuts About Greens predstavlja odličan recept za pogačice s borovnicama! Priprema ne oduzima puno vremena, a većinu sastojaka već imate u kuhinji. Pogačice se savršeno slažu s prvom jutarnjom kavom pa su odličan odabir i za slatki doručak. Naravno, u njima možete uživati tijekom cijeloga dana kada osjetite snažnu želju za slatkim zalogajem, a čuvati ih možete u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 3 dana.
Sastojci:
- 1 laneno jaje (1 žlica mljevenih sjemenki lana + 3 žlice tople vode, pomiješajte i ostavite sa strane 5 minuta)
- 3/4 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1 žličica jabučnog octa
- 2 šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 6 žlica kokosovog ulja
- 1/4 šalice čistog javorovog sirupa
- 1/3 šalice smrznutih borovnica
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje. Napravite laneno jaje i ostavite sa strane 5 minuta.
- Napravite vegansku mlaćenicu tako da bademovo mlijeko pomiješate s jabučnim octom. Promiješajte smjesu i ostavite sa strane 5-10 minuta da se zgusne.
- U zasebnoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a zatim dodajte kokosovo ulje.
- Umiješajte laneno jaje u smjesu bademovog mlijeka i umutite da se sjedini, a zatim dodajte javorov sirup i borovnice.
- Nježno premjestite na pobrašnjenu površinu i rukama oblikujte 8 pogačica koje zatim premjestite na lim za pečenje.
- Pecite 22-27 min, ili dok ne postanu zlatno smeđe na rubovima, a zatim ih ohladite i uživajte u slatkim zalogajima!