Uskrs je blagdan kojim slavimo nadu, život i radost, a ružičasta boja najbolje opisuje temeljne vrijednosti toga dana. Ovu boju povezujemo s nježnošću, optimizmom i toplinom koje želimo prizvati u svoj dom tijekom slavljenja i okupljanja s našim najbližima. No, pravo je pitanje kako na jednostavan način urediti dom za Uskrs u nijanse ružičaste bez puno truda i preinaka? Odgovor je vrlo jednostavan - suptilnim dodavanjem ružičastih elemenata u uskršnje elemente. 

Za početak, važno je urediti uskršnji stol koji je inače omiljeno i glavno mjesto okupljanja obitelji. Ne morate kupovati novi sadržaj za Uskrs, nego se jednostavno možete odlučiti za ružičasti stolnjak, ubruse ili ukrasne figurice.

Za ljubitelje minimalizma važno je napomenuti kako ružičasta boja dolazi u cijelom spektru tonova, i nikako nije nužno odabrati najsnažniji od njih. Ova se boja idealno slaže s bijelim, zemljanim ili zelenim tonovima koje većina nas već ima u svome domu.

Ako preferirate tradicionalne ukrase za Uskrs, kao što je vijenac za vrata, možete vrlo jednostavno ukomponirati ružičastu boju dodavanjem detalja i ukrasa u njezinim tonovima. Ružičasta se divno slaže sa svim nijansama zelene boje pa možete koristiti prirodne elemente lišća uz dodatak npr. ružičastih cvjetova ili pisanica.

Naravno, najjednostavniji način unošenja ružičaste boje jest bojanje pisanica. Danas možete pronaći pregršt različitih tonova ružičaste za bojanje jaja, a zanimljivo je koristiti tehniku bojanja s pjenom za brijanje ili rižom kako bi vaše pisanice bile još posebnije. 

Ružičasta se može naći i na vašem blagdanskom stolu! Za dodatno uživanje u uskršnjim desertima i slasticama, dodajte poneki ružičasti detalj i razveselite se slatkim zalogajima.