Povezanost misli i disanja

Kad hranimo misli strahovima i ako u svemu pronalazimo mane, upadamo u vrtlog nezadovoljstva i počinjemo se utapati u negativnostima, lošem raspoloženju, depresiji.
Merkur simbolizira način na koji primamo vanjske utiske i obrađujemo ih, razvrstavamo, kategoriziramo i oblikujemo u misli i stavove. Merkur u zračnim i zemljanim znakovima sugerira objektivan i analitičan um koji se oslanja na činjenice i razmišlja praktično.

Takav um vidi stvarnost onakvom kakva jest, a protiv negativnih misli bori se znanjem i zdravim razumom. Merkur u vodenim i vatrenim znakovima sugerira subjektivnost. Utisci vanjskog svijeta razvrstavaju se vođeni unutrašnjim doživljajem tih utisaka. Oružje ovakvog Merkura su mašta i umjetnost kojima se bori protiv negativnih misli. Ne morate znati u kojem je znaku vaš Merkur da biste znali što hrani vaš um, koje teme potiču vašu znatiželju i o čemu želite učiti. Tako ćete lakše usmjeriti um pozitivnim mislima.

Merkur je povezan s elementom zraka i izravno upućuje na povezanost misli i disanja. Joga nas podučava kako ćemo kontroliranjem svog daha kontrolirati um, a da bismo umanjili stres i suprotstavili se negativnim mislima, najjednostavnije je sjesti na neko mirnije mjesto i duboko disati. Ako ste izrazito skloni negativnim mislima, razmislite o redovnoj meditacijskoj praksi. Svog Merkura možete oživjeti i vrlo jednostavnom šetnjom na svježem zraku, uz osjećaj da dišete punim plućima.

Sunce u osobnom horoskopu: Budite ono što jeste!
Mjesec u osobnom horoskopu: Nahranite dušu...
Venera u osobnom horoskopu: Tražite sreću u malim stvarima
Mars u osobnom horoskopu: Suočite se sa strahovima...
Jupiter u osobnom horoskopu: Kreirajte emocionalno blagostanje

Saturn u osobnom horoskopu: Zahvalite na preprekama