Svladavanjem prepreka postajemo bolji

Njegova energija nije baš omiljena jer od nas se očekuje da budemo marljivi i strpljivi, da preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Darovat će nam mudrost i zrelost koju ćemo zaraditi učenjem na greškama, odricanjem i samokontrolom. Ako se ne snalazimo dobro s pravilima i granicama, Saturn će pokazati svoju drugu stranu: strah od neuspjeha, osjećaj nedostatnosti, krivnju ili depresiju.

Kad se suočimo s izazovom koji od nas traži trud i odgovornost, rezultate će dati strpljiv rad koji nije ni glamurozan ni zabavan. Prirodno je da se osjećamo sputanima. Ipak, kad damo sve od sebe i odradimo svoje obaveze, kad navalimo na prepreke najbolje što možemo, naučit ćemo da možemo uspjeti. Pohvalimo sami sebe za uspjeh! Odvojimo trenutak za zahvalnost na prepreci jer smo, svladavajući je, naučili da smo sposobni, snažni, spretni, marljivi... Učimo razvijati odgovornost i vjerovati u svoje snage.

Da bismo doslovno ojačali svoj Saturn, odvojimo vrijeme da budemo sami i obnovimo se u vlastitoj unutrašnjoj tišini. Nemojmo biti radoholičari, pronađimo ravnotežu između posla i vremena koje ćemo odvojiti za odmor i za san.

Sunce u osobnom horoskopu: Budite ono što jeste!
Mjesec u osobnom horoskopu: Nahranite dušu...
Merkur u osobnom horoskopu: Stop negativnim mislima!
Venera u osobnom horoskopu: Tražite sreću u malim stvarima
Mars u osobnom horoskopu: Suočite se sa strahovima...
Jupiter u osobnom horoskopu: Kreirajte emocionalno blagostanje