Mačka Ovan

Hrabra i pustolovna, ova mačka ne dopušta da je ikakve prepreke spriječe da dođe do onoga što želi. To uključuje i mačju metvicu za koju ste bili uvjereni da ste je dobro skrili. Ovnovske su mace katkad impulzivne pa će u igri veselo razderati vaše omiljene papuče. Za njihovu je energičnost zaslužan planet Mars i katkada znaju biti nepredvidljive i zahtjevne, no svojim "vlasnicima" (batlerima, cimerima) donose i obilje radosti. Uživaju u istraživanju i iznimno su zaigrane te vole biti u središtu pozornosti.

Mačka Bik

U slučaju da ne znate kad je vašem mjaukavcu rođendan, vrlo je vjerojatno da je Bik ako mu je omiljen zvuk šuškanje vrećice s briketićima i otvaranje konzervi mačje hrane. Mačji Bik uživa u finim stvarima, no taj je gurman sklon biti i žderonja, zato morate pripaziti da se dovoljno kreće i igra kako se ne bi udebljao (i izložio riziku od dijabetesa!). Kao pripadnik zemljanih znakova, može biti prilično tvrdoglav. Isto tako, voli rutinu i uzrujat će se ako mu redovito ne čistite pijesak. Nećete ga osvojiti tek tako, no kad vam to uspije, bit će lojalan samo i isključivo vama.

Mačka Blizanci

Ovo su pravi šarmeri koji stalno nešto "brbljaju" i ima ih posvuda. Osvojit će naklonost svakoga kome se protrljaju o nogu. Kao i njihovi ljudski parnjaci, mogu iskazati dualnost u temperamentu te jedan tren biti zaigrani, a drugi zlovoljni i čangrizavi. Unatoč tome, njihovoj je magnetskoj privlačnosti teško odoljeti.

Mačka Rak

Je li vaša mačka emocionalno stvorenje puno ljubavi? Živi li da vam udovolji? Vrlo je vjerojatno da imate malog Raka. To su osjetljive mace koje vole tetošenje – i to tako da se one brinu o onima koje vole. Mačji će vas Rak zato, među ostalim, lizati po čelu i ušuškati se što bliže vama kako bi se mazio. Zbog njihove osjetljivosti morate paziti da osjete da im je ljubav uzvraćena jer bi inače mogli postati povučeni i prestati komunicirati.

Mačka Lav

Mačke rođene u znaku Lava definitivno su uvjerene da su upravo to. Obožavaju biti u središtu pozornosti, ekstrovertirane su, pokatkad i dramatične. Katkada će doslovno stati na nožne prste vama i/ili vašim gostima da bi vas podsjetile na svoju kraljevsku nazočnost. Vrlo su zabavne pa ćete sigurno prasnuti u smijeh kad ih vidite kako se npr. bore sa svojim odrazom u ogledalu ili naganjanju mucice od prašine.

Mačka Djevica

Nema šanse da ova maca ijedan dan preskoči samočišćenje te uređivanje svoje dlake i šapica. Uredna je i kad je riječ o pijesku pa nijedno zrno neće izbaciti iz svog WC-a. Kod nje nema ljenčarenja te je iznimno korisna i kao mišolovac. Najmanje što možete učiniti zauzvrat je redovito čistiti njezin pijesak jer na to je vrlo osjetljiva.

Mačka Vaga

Za sretan život mačjoj je Vagi potrebna ravnoteža pa to očekuje i od svojih odnosa s ljudima: ako se, primjerice, često dolazi maziti s vama, od vas očekuje da ljubav bude uzvraćena. Vrlo je društvena, zato je preporučljivo da ne bude jedina mačka u kući: nabavite li joj mačje društvo, naočigled će procvjetati. Budući da je fer i sklona kompromisu, ne morate se bojati problema s dijeljenjem hrane (pojest će samo svoj dio) niti sukoba.  

Mačka Škorpion

Intenzivne je riječ koja najbolje opisuje ove mačke. U pozitivnom smislu, to znači da su vrlo privržene, a veze uspostavljaju zauvijek te su one duboke i značajne. Lošija je strana posesivnost pa može biti teritorijalnih problema ako kućanstvo dijeli s drugim ljubimcima. Mogu biti i pomalo osvetoljubive: ako, na primjer, ostanete izvan kuće predugo (po njezinu mišljenju), mogla bi vas "kazniti" tako da razdere vaš omiljeni pulover. No njezina iznimna privrženost i želja za bliskošću čini je nevjerojatnim društvom.

Mačka Strijelac  

Je li vaš mačji ljubimac znatiželjni sanjar koji može satima buljiti kroz prozor, naoko ni u što? Nama to zvuči kao micek Strijelac. Njemu je glava u oblacima, sanja o putovanjima i širenju obzora. Ta se mačka ne boji izreći istinu – pa bilo to i tako da "mijesi" po vama u 3 sata ujutro. Da, takt joj nije jača strana, a zna se i "raspravljati" ako se ne slažete s njom. Ipak, njezina naglašena pozitivnost i ohrabrujući stav nadvladava sve moguće lošije strane suživota s ovim mačjim pustolovom.

Mačka Jarac

Ovaj "rogati" dlakavac vrlo je ambiciozan. To znači da ako na umu ima neki cilj, neće stati dok ga ne ispuni (zato ostavite svaku nadu da ćete ga, primjerice, tako lako izbaciti iz torbe s kupljenim namirnicama ili spriječiti da s vama dočeka dostavljača pet shopa). Mačjeg Jarca krasi i natjecateljski duh pa je vrlo zaigran, no katkad i sklon riskirati samo da bude br. 1. U kućanstvu s više mačaka bez problema će se nametnuti kao šef – pokušat će šefovati i vama – no to će uključiti i istinsku brigu o svim sustanarima.

Mačka Vodenjak

Mačka vam je pomalo munjena i buntovnički nastrojena? To upućuje da bi mogla biti Vodenjak. Takve mačke cijene slobodu pa je dobra ideja čipirati ih jer bi se mogle izgubiti ako ih puštate van te ih redovito pregledavati da pravodobno zamijetite eventualnu ozljedu, čemu su sklone. Iako se katkad mogu činiti pomalo rezervirane, obožavaju svoje društvo, u koje spadate i vi pa će učiniti sve da vam to pokažu.

Mačka Ribe

Ovo su umjetnici sanjari, a istodobno i mačke nevjerojatne empatije, zahvaljujući čemu mogu uvelike pomoći ljudima koji su na tretmanu zbog depresije ili anksioznosti. Ribama vlada Neptun, koji im daje intuitivnost i spiritualne moći. Tako će se vaša Ribica zaletjeti u kuhinju trenutak prije nego što pomislite da ćete je nahraniti. S ovim macama morate biti pažljivi jer se mogu jako vezati za vas te biti povrijeđene ako stvari ne idu onako kako bi one htjele. 

Izvor: cattime.com