Osobe s Mjesecom u Biku, Djevici i Jarcu realistične su u svemu u životu pa tako i u ljubavnim vezama. Oprezni su i izbirljivi pri odabiru partnera, a kad se jednom odluče upustiti u ljubavnu vezu, potreban im je osjećaj stabilnosti i trajnosti. Da bi se osjećali sigurno, važna su im pravila i navike.

Vrlo su odani i svoju će ljubav pokazati na mnogo konkretnih načina. Boje se gubitka sigurnosti, promjena koje ne mogu kontrolirati te gubitka svega što su stekli zajedno s partnerom na materijalnoj razini. Mogu biti vrlo posesivni, no nisu preosjetljivi. Trebaju naučiti da su promjene u životu i ljubavi neizbježne te ih prihvatiti kao mogućnost da obogate svoj život novim vrijednostima.

Mjesec u Biku osjećaj sigurnosti dobiva kroz sve što posjeduje fizički, emotivno i intelektualno. I partnera može nesvjesno smatrati svojim vlasništvom te se ponašati previše zaštitnički. Ljubomoru budi nesigurnost u vlastite vrijednosti. No vedre naravi i pun povjerenja, obično reagira ljubomorno tek kad za to ima stvarne razloge.

Mjesec u Djevici sigurnost pronalazi u jasno postavljenim granicama ponašanja. Važan je red, organizacija, pristojnost. Vlastite nesigurnosti čine ga kritičnim i sitničavim. Ima oštar jezik pa se uz njega partner može osjećati kao da je pod stalnim nadzorom. Postaje ljubomoran kad prekoračite granice, dobar ukus i pristojnost. Cijeni iskrenost, ali će rješavati probleme napornim i dugotrajnim seciranjem detalja i beskrajnom analizom osjećaja.

Mjesec u Jarcu voli imati kontrolu nad svojim osjećajima i ljubavnom situacijom. Želi izgraditi povjerenje i sigurnost, tek tada će dati sve od sebe u vezi. Ako je njegovo povjerenje na bilo koji način narušeno, razbuktat će se ljubomora. S njim nema šale, sudbina veze u potpunosti je u njegovim rukama.

Mjesec u vodenim znakovima - lake žrtve ljubomore

Mjesec u zračnim znakovima - cijepljen protiv ljubomore

Mjesec u vatrenim znakovima - ljubomora koja plane