Astro: Što o vama govori dan rođenja?

Začin posebne energije

Znatiželja se uvijek budi kad imamo priliku doznati nešto više o sebi. Bez obzira na to u kojem obliku dolazi, svaka, čak i najmanja informacija, čak i iz neobičnih izvora, čini nam se zanimljiva. Sve se te male informacije, bilo da se riječ o našem zdravlju, emocijama ili psihologiji, slažu poput komadića slagalice u veliku cjelinu.

Temeljne energije vašeg horoskopa najsnažnije simboliziraju Sunce, Mjesec i podznak, no planet koji je pokrovitelj dana u tjednu kad ste rođeni može ih začiniti s malo posebne energije! Ponekad će se njegova simbolika dobro uklopiti u temeljne energije vašeg horoskopa, a ponekad će dodati nešto novo ili neočekivano. Dan u tjednu kad ste rođeni možete lako saznati na internetu.

Jedna od brojnih stranica jest: www.mathsisfun.com/games/dayofweek.html

— ❂ —

Petak - Venerin dan

Mnogi od nas jako vole petak jer s njim završava radni tjedan. Petak je Venerin dan, a ona je simbol blagostanja, ljepote, umjetnosti i ljubavi. Tko ne bi poželio roditi se u petak?! Venera je vladarica Bika i Vage, pa bi se u vašem ponašanju mogle istaknuti neke od karakteristika tih znakova: profinjenost, društveni šarm, vedrina, elegancija.

Njena energija sugerira da imate izražen smisao za ljepotu, važno vam je da živite i radite u ugodnom okruženju. Mogli biste imati i dobar osjećaj za novac. Čini se da ne bježite od toga da ugodite sebi kad god je to moguće: dobrom glazbom, hranom, lijepom odjećom, daškom luksuza, tretmanima uljepšavanja... Rado ćete ugađati i drugima jer vam je stalo da budete dobro prihvaćeni u svom društvenom krugu.

Vrlo ste društveni, no ponekad preosjetljivi na tuđe mišljenje o vama. Romantični ste u duši i fasciniraju vas velike ljubavne priče, ljubav je možda središnja tema vašeg života. Vaš idealizam kojim želite vidjeti samo onu lijepu i ugodnu stranu života ipak vas ne može uvijek zaštititi od stvarnosti.

Rođeni u ponedjeljak - senzibilni kao Mjesec

Rođeni u utorak - hrabri kao Mars

Rođeni u srijedu - britki kao Merkur

Rođeni u četvrtak - sretni kao Jupiter

Rođeni u subotu - vrijedni kao Saturn

Rođeni u nedjelju - topli kao Sunce

Dijete nedjelje, utorka, petka...: Koju vam moć daje dan rođenja?