Kad Mjesec pokaže prvu četvrt svog lica 7. kolovoza, u Škorpionu, u središte pozornosti dolaze samo važne i ozbiljne stvari, u koje usmjeravamo osjećaje i snagu volje. Odličan je trenutak da riješimo teme i probleme koje smo dosad gurali pod tepih. Pokrenite se jer sad je moguće maknuti prepreke na putu prema željenom cilju. Osnaženi odlučnošću i hrabrošću, riješit ćete se svih sumnji i strahova.

Uštap u Vodenjaku, 15. kolovoza, pomaže nam u vrtlogu ljetnih vrućina ohladiti glavu, razbistriti um i smiriti osjećaje. Možemo napraviti odmak od osobnih drama da bismo sagledali svoj sadašnji trenutak iz druge perspektive. Hlađenje i objektivnost dobro će doći Škorpionu, Ribama i Raku te ih poštedjeti nepotrebnih drama u koje su se sami zapleli. Vodenjak, Vaga i Blizanci romantični su i sretni u ljubavi. Vaše srce se hrabro otvara novim ljudima i iskustvima. Izvrsne poslovne ideje i zanimljive informacije koje dolaze sa svih strana pomažu Biku, Jarcu i Djevici da svoje znanje i vještine iskoriste za poslovni uspjeh. Lav, Ovan i Strijelac pomiču granice svog snalaženja u virtualnom svijetu. Nove tehnologije postaju vaš najbolji saveznik.

Druga četvrt u Blizancima, 23. kolovoza, zadržava nas bistre glave. No, um žudi za novim idejama, raznolikim doživljajima i zanimljivim ljudima. Slijedite svoju znatiželju i upustite se u nova područja znanja, putovanja, poznanstava. Ovo je zaigrana i spontana energija uz koju možemo pustiti stare obrasce i djetinje iskreno preispitivati sve što ne razumijemo, pa i ono što smatramo dosadnim i besmislenim.

Mlađak u Djevici, 30. kolovoza, traži od nas da se vratimo uhodanom ritmu života. Djevica i Blizanci uz manje napora mogu postići bolji učinak u poslu, obiteljskim obavezama i ljubavi. Bik, Ribe i Škorpion ulaze u svježu i pročišćenu fazu ljubavne veze. Nove ljubavi počinju polako, pomalo sramežljivo. Strijelac, Ovan i Vaga mogu mudrim kompromisima osigurati stabilniji položaj u poslu. Delegirajte sve poslove koje možete i budite timski igrač. Lav i Vodenjak moraju biti pažljiviji u trošenju, spretniji u raspoređivanju novca. Sad je pravi trenutak da učvrstite financijsku stabilnost. Rak i Jarac imaju odlično razdoblje u kojem dopuštaju da nove ideje osvježe uvjerenja kojima je bila potrebna drugačija perspektiva. Godit će vam izleti i putovanja.